Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '13

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Avrupa Birliği mi yoksa başka birlik mi?

Türkiye'nin 1960'lı yıllardan günümüze kadar  girmeye çalıştığı AB(AVRUPA BİRLİĞİ) bize ne zaman onay verecek ve biz ne zaman AB üyesi olacağız? Cevap çok basit ve kısa= TABİKİ HİÇ BİR ZAMAN.

Evet yıllardır üyelik almaya çalıştığımız AB, herkesin bildiği gibi bizi hiç bir zaman tam üye yapmayacaktır. Bunun aksini iddaa eden sadece hayalden öteye geçemeyecek. MAALESEF.

Aslında bizim ülkemizin ne AB' ye ne de başka bir birliğe giremeye hiç ihtiyacı yok. Ülkemiz coğrafi konum itibariyle dünya nın en önemli bölgesinde olup, kendi iç dinamikleriyle de çoğu avrupa ülkesinden daha iyi konumdadır. Ancak kendi kaynaklarımızı iyi kullanamadığımızdan ve ülkenin yıllarca kötü  yönetilmesinden dolayı şu anda Dünya nın ilk 20 ekonomisi içindeyiz. Bugüne kadar yapılan hatalı uygulamalar olmayıpta kendi gücümüzün farkında olsaydık sanırım bugün ekonomik olarak ilk 5 ülkeden biriydik.

Bakınız, herkesin açıkça bildiği bazı zenginliklerimizden bazıları;

1.Dünya bor madeni kaynaklarının %75 e yakını bizde

2.Tarım ve hayvancılık bakımından dünya da ilk 5 ülkeden biriyiz.

3.Stratejik öneme sahip Çanakkale ve İstanbul boğazı

4.Üç tarafımzın denizlerle çevrili olması.

5.Yeraltı ve yerüstü kaynakları zenginliğimiz

vs.vs gibi.

Çok kısa söz ettiğim bu zenginlikler bizde varken, niye AB kapısında yıllarca bekledik, bir kaç müzakere başlığı açmak için bile çeşitli tavizlere boğun eğmek zorunda bırakılmak isteniyoruz.

Zaten AB, adaletli güvenilir, samimi bir birlik olsaydı, yanında Türkiye Cumhuriyeti gibi güçlü bir ülke varken gidipte GÜNEY KIBRIS RUM KESİMİNİ üyeliğe kabul etmezdi.

Soruyorum sizlere Avrupa kıtasıyla Kıbrıs adasının yakından uzaktan alakası var mı? Kıbrıs Avrupaya sınır komşusuyduda biz mi bilmiyorduk bunu.

Zaten Güney kıbrısın AB' ye üye olması, AB nin bize karşı ne kadar iki yüzlü olduğunu göstermeye yetipte artıyor zaten. İkinciside AB ülkerin teröre olan desteğini bilmeyen var mı?

Peki biz ülke olarak AB ye alternatif başka bir birlik kuramaz mıyız? Tabi ki kurarız. Ve bu birliğin ismide niye AVRASYA BİRLİĞİ olmasın.Bizde bu potansiyel var. AVRASYA BİRLİĞİNİ hangi ülkeleri alırız? Cevap: Yıllarca Rusya himayesinde olup şuan bağımsız devlet olan Türk  Cumhuriyetleri, AZERBAYCAN, TÜRKMENİSTAN, KAZAKİSTAN, KIRGIZİSTAN, ÖZBEKİSTAN, KKTC

Bu belirttiğim ülkelerle bu birlik kurulur ve çokta güzel olur, eneji kaynakları açısındanda çok önemli bir yere sahip AVRASYA BİRLİĞİ olur.

Şu da yanlış anlaşılmasın, ben AB den kopalım ya da küselim demiyorum, ekonomik ve ticari ilişkilerimizi bozmadan yapalım bunu.

Türkiye bunu yapar, genç nüfusu ve eknomik gücüyle bu iş olur.

Ben şunu diyorum: yaşam standartları ve ekonomik açıdan AB ye EVET. Birkaç müzakere başlığı açmak için tavizler vermeye ise AB ye HAYIR diyorum.

Ve zamanda benim bu düşüncemide haklı çıkaracaktır, belki bizler görmeyiz ama AB bizi asla ve asla üye olarak kabul etmeyecektir.

 
Toplam blog
: 8
: 18848
Kayıt tarihi
: 07.10.12
 
 

1978 Bursa- Mustafakemalpaşa doğumluyum. Lise mezunuyum.    ..