Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Terör nasıl biter?

Ülkemizin en önemli sorunlarından terör nasıl biter?

Öncelikle şunu kabul etmek gerekir;sınır güvenliğini tam olarak sağlayamazsan, terör tamamen bitmiş sayılmaz. Türkiye'nin Doğu ve Güney Doğu sınır komşuları İran, Irak (Bölgesel kürt yönetimi) ve Suriye sınırları arazi şartları itibariyle ve uzunluk olarak kontrol edilmesi çok zor bir konumdadır. Bazılarına göre çok saçma gelebilir ama, bunun tek çaresi: İran, Irak ve Suriye sınır hattı belli bir genişlikte (örneğin 300 metre genişliğinde bu 3 ülke sınırları boyunca  arazi tamamen düzleştirilmeli) yani kısaca iran, Irak, Suriye sınırları boyunca 300 metre genişliğinde bir yol düşünün ki, sınırlar tamamen belli olsun ve arazi engebesi kaldırılsın. Bu işlem tamamlandıktan sonrada  belli aralıklarla sınır kontrol gözetleme karakolları kurulmalıdır.

Evet kısaca anlatmaya çalıştığım bu sınır güvenliği tam olarak sağlandığında gerçekten görülecektir ki terör sorununu %90 halletmiş olacaksınız. Bu çalışma belki yıllarca sürebilir ama iyi çalışılırsa daha kısa zamanda da bitirilir.

Yıllardır yapılan terör operasyonlarında binlerce terörist etksiz hale getirilsede, sınır güvenliği tam olarak sağlanamadığundan dolayı, terör gurupları sınırlarımızdan elini kolunu sallayarak ülkemize rahatça giriş çıkış yapmaktadırlar.

Sınır güvenliği sağlanıp,bu giriş çıkışlar engellenirse, kısa bir sürede ülke içinde kalan diğer terör guruplarıda etksiz hale getirilir. Aksi takdirde bugün 10 terörist etkisiz hale getireceksin, yarın 20 terörist sınırı yine geçip yine gelecek.

Şu da bir gerçektir ki bu sınır güvenliğini sağlamak milyarlarca lira masrafı olacak ama, 30 yıldır ülkemize 300 milyar dolardan fazla paranın terör için harcandığını düşündüğümüzde, bu yapılacak masraf 300 milyar doların yanında bir hiç kalacaktır. Terör için şehit ve gazilerimizi, zarar gören halkmızı  hesaba katarsak zaten parayla ölçülemez.

Bence bu sınır güvenlği konusu ciddiyetle düşünülmelidir. Sorun belli, çözümde belli.

Tabi ki sınır güvenliği yanında, terörle ilgili diğer faktörlerde ele alınıp hareket edilmelidir.

Unutulmaması gerken şudur ki, sınır güvenliğini sağlayamayan hiç bir devlet güvende sayılmaz.

Yıllardır kanayan yara haline gelen bu terör bitmelidir. Sadece terörü destekleyen kaynakların kurutulmasıyla bu iş olmaz.

Son günlerde gündemde olan İmralı görüşmeleriyelede alakalı olarak şunu diyeyim ki, karşı tarafın yani terör mensuplarıyla pazarlık olmaz, neyine güveneceksinki onlarla pazarlık yapacaksın? Ya da sözlerine nasıl güveneceksin? Bence hiç samimi değiller, sözde verseler, bunları destekleyen dış güçler onlara yine herşeyi yaptırırlar.

Yani sözün kısası, teröristle görüşmek anlaşmak bu sorunu çözmez. 

 
Toplam blog
: 8
: 18848
Kayıt tarihi
: 07.10.12
 
 

1978 Bursa- Mustafakemalpaşa doğumluyum. Lise mezunuyum.    ..