Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '15

 
Kategori
Siyaset
 

Avrupa köprüsü

Avrupa köprüsü
 

3. KÖPRÜ


29 Ekim 2015 'de kullanıma  açılacak olan 3. Boğaz Köprüsü, asrın son teknolojisiyle inşa edilen muhteşem bir eser olarak kendisini göstermeye başladı.

Hakkında çok şeyler yazılacak, çizilecek olan İstanbul; resimli boğaz manzaralarıyla Türkiye'yi, daha farklı görünümleriyle tüm dünyaya  sergileyecek.

Elbette, Asya'dan; kültürel, sosyal ve ekonomik yönden  Avrupa'ya geçmek.. köprüden karşıya geçmek kadar kolay olmayacaktır.!

Gelişmiş ülkelerin seviyesine erişebilmek ve gerçek refah toplumuna ulaşabilmek için,  insan eğitiminin de ihmal edilmemesi gerektiği açıkça ortadadır.

Yapılan oto yollar, tüneller ve köprüler bir taraftan  insan yaşamına  kolaylıklar ve mutluluklar bahşederken, diğer taraftan da  elem, acı ve ıstırap kaynağı da olmaktadır.

Bu vesileyle trafik kazalarındaki ulaşılan korkunç tabloya dikkat çekmek ve  insan  eğitiminin  çağdaş normlara göre,  köprü ve yollar yapmak kadar çok  önemli olduğunu, vurgulamak istiyorum.

3. Boğaz Köprüsüyle gerek hükümetin ve gerekse kamu kurumlarının ''uçmak isteyen kaplumbağa'' nın rehavetine kapılmayacağını ve ülkemiz insanının eğitimine ağırlık vereceğini  umut eder ;  3. Boğaz Köprümüzün ülkemize şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını dilerim.

Feridun Hayati Ünüvar,  26 ocak 2015

 
Toplam blog
: 14
: 72
Kayıt tarihi
: 21.08.13
 
 

Öğretmen - Hukukçu - Tercüman- Sosyal Danışman ve  Serbest Yazar. Türkiye'de 6 yıl öğretmenlik ya..