Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '10

 
Kategori
Spor
 

Avrupa'nın En Büyüğü Kim Olacak?

Avrupa'nın En Büyüğü Kim Olacak?
 

Birbirine yakın iki kariyer: Luis Van Gaal ve Jose Mourinho...

İki ismin müzesinde de bir UEFA bir de Şampiyonlar Ligi Kupası...

İlginç tesadüf iki kurt hocanın da bu başarılara kendi ülkelerinin takımlarıyla ulaşmış olması. Şimdi ise biri bir Alman diğeri ise bir İtalyan takımı ile bir kez daha Avrupa’nın en büyüğü olmak için amansız bir mücadele verecek bu akşam.

Bayern Münih’in 1999’daki final karşılaşması hala akıllardayken kırmızı beyazlılar bu akşam Şampiyonlar Kupasını beşinci kez kaldırmak isteyecek İtalya’nın mavi siyahlıları ise beşinci kez yükseldikleri finalde üçüncü kez bu unvana ulaşmak için ter dökecek.

İki takımın gruptan sonraki performansları dikkate alındığında Fiorentina, Manchester United ve Lyon’u geçen Bayern’den ziyade Chelsea, CSKA ve kimilerine göre gezegenin en iyi takımı Barcelona’yı eleyen İnter’in daha başarılı bir performans gösterdiği savunulabilir.

Elbette Inter’in bu başarılı performansında Mourinho’nun taktiksel zekâsının payı oldukça fazla ama özellikle Manchester United maçında her şeyin bittiğinin düşünülürken rakibin on kişi kalmasını müthiş değerlendiren ve inancını "Rafael olsaydı da kazanırdık" sözleriyle ifade eden Van Gaal’ı da yabana atmak söz konusu bile değil.

Bu akşam Almanya ve İtalya şampiyonları aynı yılda bir kez de Avrupa’nın en büyüğü olmak için mücadele edecek ve bu maçta panzerlerin en büyük kozu Hırvat Olic olacakken İtalyanlar Arjantinli Milito’dan çok şey bekleyecek.

Finalde kadroların gücü birbirine eşit gibi görünürken elbette tecrübeli teknik adamların satrançvari hamleleri de en az sahadakilerin performansı kadar önemli ama içimden bir ses Bayern’in bir adım önde olduğunu söylüyor.

Her şeyden önemlisi bu akşam kupayı futbol keyfi kazanasın.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..