Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '09

 
Kategori
Turizm
 

Avrupa'nın en lüks ve pahalı oteli Antalya'da açılıyor..

Avrupa'nın en lüks ve pahalı oteli Antalya'da açılıyor..
 

MARDAN İSTANBUL PALACE....Antalya


Azeri milyarder Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolara Antalya Lara'da yaptırılan Mardan İstanbul Palace, Times'a haber oldu.

The times, "1.4 milyar dolar, (şaka değil gerçek)" ifadesini kullandı.

Bu yaz sezonunda hizmete girmesi planlanan Mardan İstanbul Palace oteli lüksün sınırlarını zorlarken, Dünya'nın en ihtişamlı oteli olarak gösterilen Burj El Arab’ı da gölgede bırakmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin şu ana kadar yapılan en lüks otellerinin 150 milyon dolara malolan Calista Luxury ve 130 milyon dolara malolan Rixos Premium Belek Oteli olduğu düşünülürse, 400 milyon dolarlık maliyeti olacak Mardan İstanbul Palace’ın Türkiye’de de lüks kavramına yeni bir boyut getirmesi bekleniyor.

Antalya Aksu’da inşa edilen otelde kişi başı bir gecelik oda fiyatlarının 400 dolardan başlayıp , 20 bin euroya kadar yükseleceği öğrenildi. Antalyalı otelciler söz konusu otel sayesinde tüm turistik otellerin fiyat seviyelerinin de yükselmesini bekliyor.

Bu akşam TV'de Haberler'de MARDAN PALACE'yi izledim..

*Lüks tutkunlarına,

*parasını nereye harcayacağını bilemeyenlere,

*Bir gecede yüzlerce-binlerce EURO harcamaktan çekinmeyeceklere,

*Altın ve gösteriş tutkunlarına müjdeler olsun..

Otelin Avrupa'nın en lüks oteli olacağını yazan Times, pek çok bölümde altın kaplama kullanıldığını, restoranlarda kullanılan tabakların Hermes'ten olduğunu ve sadece tabak takımlarına 1.35 milyon dolar harcandığı belirtti.

Otel önündeki plaja Mısırdan 9 bin ton altın rengi kum getirildiğine de yer verilen haberde suit fiyatlarının ise 13 bin sterline kadar çıktığı belirtildi.

Ötelin şarap mahzeninde şişesi 2 bin 120 sterlin olan Château Lafite Rothschild'in 1996 şaraplarının bulunduğuna yer veriliyor.

Tam 24 bin metrekare büyüklüğünde İstanbul Boğazı şeklinde inşa edilen havuz bu büyüklüğü ile dünyanın ikinci büyük havuzu olacak. Havuzun Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki binalar Ortaköy, Arnavutköy, Asya yakasındaki binalar ise Kuleli Askeri Lisesi ve klasik Türk evlerinin mimari özelliklerini taşıyacak. Bu bölümler aynı zamanda konaklama üniteleri olacak. Avrupa ile Anadolu yakası arasındaki ulaşım saltanat kayıklarıyla yapılacak.

Kayıklar Beşiktaş, Moda, Haydarpaşa benzeri iskelelere yanaşacak. Bu iskelelerde farklı restoranlar bulunacak. Havuzun en iddialı restoranı ise tam ortasındaki Kız Kulesi şeklinde tasarlanan balık restoran olacak. Bu restoranın etrafı 80 metre uzunluğunda bir akvaryumla çevrelenecek. Akvaryum yemek yiyenlerin balıkları ve arkasında da yüzen insanları görebileceği şekilde tasarlandı. Ayrıca otelin ana binasının alt katında da toplam 7 restoran olacak. Sadece restoranlar için alınan çatal-bıçak takımlarına 17 milyon dolar harcandığı söyleniyor.

İç mimari de bir o kadar iddialı. Saray kısmı ve villaların iç mimarisi Zeynep Fadıllıoğlu tarafından yapılıyor. Otelin lobisine Dolmabahçe Sarayı’nın altın yazmalı el işlemeleri, tavan süsleri, hatta sarayın girişindeki altın varaklı büyük merdivenin benzerleri konuluyor. Tüm dekoratif malzemeler tarihi eserlerden seçiliyor. Antikacılar tek tek dolaşılarak Osmanlı dönemini yansıtan koltuklar, aynalar aranıyor. Tek bir antika koltuk için 80 bin euro ödendiği konuşuluyor.

İstanbul Boğazı şeklindeki havuzun iki yakasını birleştiren iki de köprü olacak. Ancak bu köprülerin modern çizgiler taşıyan iki Boğaz Köprüsü şeklinde olması yerine Leonardo Da Vinci’nin Galata Köprüsü için çizdiği proje dikkate alınmış. Söz konusu köprü, Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilmemişti. Yaklaşık 550 yıl sonra, ahşap Da Vinci köprüsü Mardan İstanbul Palace’ta hayat bulacak.

Mardan Palace'ın resmi açılışının 1 Haziran'da yapılması bekleniyor.

İşte ''EN PAHALI OTEL ''in bazı özellikleri...
- 10 bin m2 altın
- 500 bin kristal
- 23 bin m2 İtalyan mermeri
- 1.35 milyon $'a Hermes tabakları
- Akvaryumda 2 bin 400 balık yaşıyor .


MARDAN PALACE ile ilgili detaylı bilgi için ;


http://www.mardanpalace.com/


Artık, Antalya'ya her yıl gelen turistlerin yanı sıra, Dolar ve Euro milyarderi para babalarını da bekliyoruz...

Antalyalı otelciler, MARDAN İSTANBUL PALACE sayesinde tüm turistik otellerin fiyat seviyelerinin de yükselmesini bekliyor.

Otelin, Türk Turizmine hayırlı olması, bol döviz girdisi sağlanması dileğiyle..

Dünya'nın sayılı zenginlerine şimdiden iyi tatiller ...


Ekonomik kriz, işsizlik, parasızlık vs. den etkilenenler için söyleyecek birşey yok..

Daha güzel ve güneşli günlere çok yakında kavuşmak umuduyla..


selma er..

 
Toplam blog
: 90
: 2676
Kayıt tarihi
: 30.01.09
 
 

Merhaba, Marmara Ünivesitesi İşletme Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum..