Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Ayarında insan bulamamak da yalnızlıktır

Ayarında insan bulamamak da yalnızlıktır
 

Ya Korkut abuk sabuk konularla kafamızı şişirme, ne demek ayarında insan bulamamak; yedi milyar dünyalı Muppet Show kuklası mı?

Madem öyle, kalabalık caddelerde neden yalnızsınız? Tamam, belki yalnız dolaşmayı seviyorsunuz ama bazılarınızı hep tek başına görüyorum. Güya birlikteliği, tuhaf insanların kalabalıklarla yaratmaya çalıştığı sahte yaşam coşkusunu acıyarak izliyorsunuz ama bu melul/mahsun/terkedilmiş halinizle siz de biraz acınacak durumdasınız.

Allahtan gerekçeniz makul; yoksa onurlu yalnızlıklarınıza müdahale eder, size aslında selam bile yollamamış olan pasaklı Cevriye’nin selamını getirirdim.

İnsanların seçme hakkı boynumu büküyor işte: Seçmediğinizi almayışınız ayrımcılık, beğenmediğinizi istememeniz hor görmek/dışlamak değildir, sıkmadığınız el kapınızı çalamaz.

Ne yapalım yani, yalnız kalacağız diye kafamıza uymayan kimselerle dost mu olalım. “İnsan insandır” sözü benim için geçerli değil, sohbeti çekilmeyen sığ kişilerle kafa ütülemektense kahvemi yalnız içerim.

Bu derece hassasiyeti olan kimselerin dostları da böyle düşünenler olabilir. Ben iki taraflıyım; yani hem bu kadar hassas hem de herkesle dost herkesle arkadaş. Özel kişileri/güzel kişileri ararım tabii ki; ama bulamazsam yalnız kalmam, gölbaşında patlak gözlü kurbağa ile gece dansı muhabbetleri yaparım.

Yani benim gibiler için sorun yok, biz kırkayak gibi her ortama uyarız evvel Allah hahahahahaha! Amma işte kendini aşağılarda görenlerin yalnızlığı ve dünyayı ben yaratımların yalnızlığı sorun gerçekten. Bir köylü şehirde yalnızdır; şehirli de köyde. Aşağıdakiler (hayatın böyle bir gerçeği var ne yazık ki) entel/elit mahallelerde yalnızdırlar; gümüş tokmaklı kapılara çekinerek bakarlar. Ama yine de aşağıdakiler nispeten daha şanslıdır; zira dünya süpürgeci doludur. Asıl yalnızlık yukarılarda yaşanır ve zirveye çıkıldıkça yalnızlık artar; çünkü orada sadece Tanrı vardır ve o da sizinle konuşmaz.

Bu yalnızlık türünün pek öyle çaresi de yoktur; çünkü birilerinin gelmesiyle yalnızlığınız bitmez; illa da onun gelmesi gerekir ki o da zaten kim bilir dünyada kaç tane. Bu durumda maalesef iki tercihiniz var. Ya mutsuz gururlu yalnızlığınız ya mutlu, yerlerde sürünen ilkeleriniz. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..