Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Aydınlar, Fenerbahçe’yi “aydınlatma”ya resmen talip!..

Aydınlar, Fenerbahçe’yi “aydınlatma”ya resmen talip!..
 

Fenerbahçe’de sular, iyice ısınıyor.

Gözler, 2 Kasım’da yapılacak genel kurula çevrildi.

Aziz Yıldırım aday olacak mı?

Aziz Yıldırım’ın karşısına çıkacak, onu zorlayacak aday kim olacak/tı?

Eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, en güçlü aday gözüküyor/du. Öyle olduğu da dün, Aydınlar’ın ağzından gerçeklik kazandı.

(... 18 Eylül 2013 tarihinde yapmış olduğum basın toplantısında sorulan bir soru üzerine, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığına aday olmadığımı belirtmiştim. Ancak, mevcut yönetim anlayışının kulübü getirmiş olduğu noktaya rağmen yönetimde devam etme ısrarı olduğu takdirde bu kararımı yeniden gözden geçireceğimin de altını çizmiştim. (...) 2 - 3 Kasım tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurulun gündem maddelerini ve satır aralarını da dikkatle okuduğumda, mevcut zihniyetin büyük bir arzu ile yönetimde devama kararlı olduğunu açıkça tespit etmiş durumdayım.)

Gönlünde Fenerbahçe başkanlığı yattığı bilinen Aydınlar, Fenerbahçe’nin sahipsiz olmadığından hareketle, Fenerbahçe’ye sahip çıkmak için aday olduğunu dillendirdi.

Aydınlar adı, 3 Temmuz’la başlayan süreçte, Aziz Yıldırım’a karşı gündemden hiç düşürülmedi. Oysa Fenerbahçe’de önemli bir kesim, Aydınlar’a çok farklı baktı. Aydınlar ise, günü gelince konuşacağını, 3 Temmuz süreciyle ilgili olarak “gerçekleri” açıklayacağını söyledi durdu.

Neler diyecek, ne gibi belgeler sunacaktı?

Aydınlar, geçen ay konuştu. “Fenerbahçe düşmanı” değil, “Fenerbahçe sevdalısı” olduğunu vurguladı. Yöneticileri, başta Aziz Yıldırım’ı hedef aldı. Fenerbahçe’yi “uçurum”dan kurtardığı anlaşılsın, Fenerbahçe’de başkanlığına yakışacak tek kişinin kendisinin olduğu düşünülsün istedi.

(Aydınlar'ı dinlemeye gelenlerin çok olması, Aydınlar’ın hanesine “başarı”  olarak yazıldı. Herkes gelsin dendiğine göre, açık kapıdan giren çok olacaktı.)

*****

Aydınlar’ın iddiaları yeni değildi:

Aydınlar, Fenerbahçe’yi uçurumdan kurtarmış, şimdiki yöneticiler batırmış!..

Kurtarmak, Fenerbahçe’nin daha çok ceza almasını önlemekmiş!

(Aydınlar, TFF Başkanı olduğu zaman, dediği gibi suçlu sayılan/ları kollamışsa, yanlış yapmıştır. Bu, görevi ihmal sayılır. Görev başka, kişisel/ ailesel/ kulüpsel ilişkiler başkadır.)

Aydınlar, ne önermiş/ti?

Puan silme, para cezaları, bir yıl Avrupa kupalarından men edilme...

Sonrası?

UEFA, dosyayı kapatacak/tı?

Aydınlar; Fenerbahçe, UEFA ve TFF’nin bir “Taslak Anlaşma” üzerinde anlaştıklarını söylüyor. Ama Fenerbahçeli yöneticiler, metni görünce imzalamıyorlar.

İşte, Fenerbahçe’nin reddettiği, Aydınlar’ın anlaştık dediği o “belge”den bir madde:

“2011-2012 sezonunda Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılmaması ile ilgili UEFA veya TFF ya da UEFA veya TFF’nin yetkilileri ve çalışanları veya üçüncü kişiler hakkında ulusal veya uluslararası seviyedeki mahkemelerde veya yargı organında herhangi bir dava açmayacağını taahhüt eder.”

*****

Aydınlar, daha önce söylediklerini yinelemişti. Bakalım, genel kurulda neler diyecek?

(Fenerbahçe, "Şampiyonlar Ligi'ne katılmıyoruz" deseydi, 1 yılla kurtulabilirdi.

Herkes biliyor ki, ben gönderseydim bile UEFA, o sene Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne almayacaktı.

Fenerbahçe gitseydi, Milli Takım 3-5 yıl, Fenerbahçe ise 8 yıl ceza alacaktı. Türkiye'yi riske atamazdım.)

UEFA’da işlerin nasıl yürütüldüğüne şu sözler örnek olur mu acaba?

“Sürecin başında UEFA'ya çok sayıda mailler, fakslar gitti. Viyana'da Platini ile görüştüm. 'Bana 45 bin, Infantino'ya 70 bin şikayet geldi' dedi. Şikayetlerin ana konusu ise 'Sen Fenerbahçelisin, bu nedenle objektif karar veremiyorsun' şeklindeymiş. Platini, 'Bu işe müdahale etmemizi istiyorlar' dedi.”

Bu yol, televizyonlara yönelik “yasakçı zihniyet”in,  belli çevrelerin RTÜK’e toplu şikayetlerini gerekçe göstererek karar almasına ne de benziyor.

*****

Seçim, Fenerbahçe’yi nasıl bir yola sokar?

Aziz Yıldırım ve onun göstereceği biri aday olmasın istendi hep. Yani aday olacaklar, Aziz Yıldırım’ın ve gölgesinin olmadığı bir ortamda, kendi aralarında yarışsınlar, içlerinden birinin Fenerbahçe’ye başkan olma hayali gerçekleşsin.

Aziz Yıldırım’dan adaylık için daha resmi bir açıklama yok. Aydınlar’ın ise aday olacağı artık resmiyet kazanıyor.

(... büyük Fenerbahçe Spor Kulübü asla ve asla sahipsiz değildir. Kişilerin hegemonyası ve bir şahıs şirketi mantığı ile işletilerek hiçbir yere götürülemez. Bu büyük kurumun gerçek sahipleri; kuruluşundan beri görkemli tarihini şekillendirmiş olan sporcuları, emeklerini ve kaynaklarını koymuş yöneticileri, kulübüne gönülden bağlı taraftarları ve kongre üyeleridir.)

Çekişmeli bir yarış bizi bekliyor; “oy gücü” olan, ipi göğüsleyecek.

Aydınlar, hesap sormaya geliyor; mutlaka ona da hesap soracaklar olacaktır.

Söz, artık genel kurulda...

Yarışın, 3 Temmuz süreci üzerinden yürütüleceği belli.

Aydınlar’ı adaylığa götüren/ zorlayan ne?

(.... gerek Fenerbahçe kulübünün içerisinde bulunduğu durum, gerek kongre üyeleri ve taraftarlardan gelen büyük talep ve teveccühü göz önüne alarak, 26 yıldır hizmet verdiğim kulübümün temsil ettiği gerçek değerlere sahip çıkma adına (...) olağanüstü genel kurulda başkanlığa adaylığımı koyma kararı almış bulunuyorum.)

Yarışı, kimileri bunu bir “savaş” olarak görebilir, Aziz Yıldırım mı, yoksa Mehmet Ali Aydınlar mı kazanacak?

Sorunun yanıtını sonra ararız.

Son söz:

Yarış alanı, kameraların önü, ekranlar değil; “er meydanı” sayılacak genel kurullardır.

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..