Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '17

 
Kategori
İnançlar
 

Ayetel Kürsi faziletleri ve bilinmesi gerekenler

Ayetel Kürsi faziletleri ve bilinmesi gerekenler
 

Ayetel Kürsi


Tevhit ilmiyle ilgili olup, en büyük ayet-i kerim olan ayet-el kürsi, gece vakti inmiş ve Efendimiz ( SAV ) Zeyd’i ( RA ) çağırmış ve yazdırmıştır. Bu büyük ayet indiğinde dünya üzerindeki bütün putlar ile krallıklar yere düşmüş ve taçları yuvarlanmıştır. Tüm Müslüman aleminin Ayetel Kürsi ile bilinmesi gerekenler hakkında aktaracağımız bilgiler dahilinde bu duanın ne denli güçlü bir iksir olduğunu anlayacak ve ağzınızdan düşürmeyeceksiniz. Kur-an’ı kerimde bulunan hiçbir ayette ayet-el kürsi’de bulunan Esma-i İlahiye bulunmamaktadır. Yatmadan bu duayı okuyan kişilere yüce Allah-u Teala tardından koruma saplanır ve okuyan kişinin kendi ile ailesi gece boyuncu korunur.
 
Bir sahabenin peygamber Efendimize yönelttiği Kur-an da hangi ayet büyüktür? Sorusuna Efendimiz (SAV ) ihlas suresi olarak yanıtlamıştır. Fazilet bakımından hangi ayetin büyük olduğunu merak eden sahabeye ise ayet-el kürsi’nin tüm dualardan faziletli olduğunu buyurmuştur. Yine Peygamber Efendimiz ( SAV ) der ki; bakara suresinde bir ayet var ki, Kur-an ayetlerinin efendisidir. Bakara suresinin 255. ayet-i kerimi’ni oluşturan ayet-el kürsi, şeytanın bulunduğu evde okunursa o vakit şeytan evi terk eder diye buyurmuştur. Bu duayı herkes okumalı ve Ayet-el Kürsi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler konusunu da araştırarak ne büyük mucizelere vesile olduğu öğrenilmelidir. Kur-an’ı Kerim’in 4/1’rini oluşturan Ayet-el kürsi’yi okuyan bir kimse, 7 kale içine girmişçesine korumaya alınır.
 
Bir kimsenin bir şeye ihtiyacı olursa yahut herhangi bir dileği varsa 170 defa ayet-el kürsi okuyup, ardından 3000 defa Ya Kafi, Ya Ganiy, Ya Fettah, Ya Rezzak derse, Allah’ın izniyle haceti gerçek olur. Her kim ayet-el kürsi’yi harf sayısına göre günde 170 kere okursa, Allah’u Teala onu yüksek mertebeye ulaştırır ve ilim pencerelerini kendisine açar. Duaların en faziletlisi Ayet-el Kürsi ile Bilinmesi Gerekenler arasından biri de namazlardan sonra okunmasının çok faydalı olduğudur. Her kim namazlarda farzdan sonra bu duayı okumaya devam ederse, Allah’ın izniyle o kişiyi cennete girmekten hiçbir güç alıkoyamaz. Bilmelisiniz ki, ayet-el kürsi suresinin Kur-an’ı Kerim üzerinde şanı büyüktür. Bu duayla Allah’a açılan her el, mükafatını bulacaktır.
 
Ayetel Kürsi Faziletleri
 
Kuran’ı Kerim’in 2. suresini oluşturan Bakara suresinde 255. ayet olarak geçen Ayet-el Kürsi, ayet içinde bulunan “kürsiyyihüssemavati” kelimesinden adını aldığı bilinmektedir. Namaz içinde fatiha suresinden sonra okunabilen bu ayet, aynı zamanda tesbih duası veya herhangi bir şekilde Allah’a dua etmek maksadıyla da okunabilir. Her duanın kendi içinde anlam ve değeri çok büyük olduğu gibi Ayetel Kürsi faziletleri de saymakla bitmeyecek kadar büyük ve derin anlam ifade etmektedir. Bunlardan bazılarını sizlerin yoluna ışık tutmak amacıyla aşağıda paylaşmış bulunmaktayız.
 
* Sürekli ayet-el kürsi’nin okunduğu bir eve şeytanın girmeye gücü yetmez ve o eve yapılan büyü işlemez.
 
* Sıkıntılı vakitlerde okunan bu dua sayesinde Allah’ın izniyle kişi sıkıntısından kurtulur ve gece yatmadan okuduğunda ise kendiyle birlikte ailesini de korumaya almış olur.
 
* Her gün ayet-el kürsi suresini okumayı adet edinen kişilerin Allah-u Teala geçmiş günahlarını affeder ve tevhit ile tilaveti yerine getirdiğinden dolayı büyük zikir etmiş sayılır.
 
* Ayet-el kürsi’yi devamlı okuyan kişilere hayırlı ve faydalı kapılar Allah’ın izniyle açılır. İlim irfan sahibi olur.
 
* Kabir ehli için sürekli okunan bu dua, Ayet-el Kürsi Faziletleri hürmetine o kişinin kabri genişlediği gibi yüksek makama ermiş olur. Ayrıca hanesine büyük sevap yazılır.
 
* Gece ile gündüz ihlas süresiyle okunan ayet-el kürsi sayesinde, kişi Allah rızası kazanır ve şeytanın şerrine karşı korumaya alınır. Aynı zamanda mahşer günü peygamberlerin yanında yer alır.
 
* Ayet-el kürsi’yi okumayı adet edinen kişi, kötü ahlakından kurtulur ve Allah’a yönelir.
 
* Her Müslümanın tek isteğidir şeytandan korunmak. Günde 50 defa okunan ayet-el kürsi ile kişi kendi ve ailesini şeytandan korumuş olur.
 
* Günde 18 defa bu duayı okumayı devam ettiren kişileri Allah tevhit ruhuyla diriltir ve rızkını bollaştırır. Duayı yazıp üzerinde taşıyan kişileri, Allah her türlü kaza ve beladan korur.
 
* Ayet-el kürsi 3 defa yazılıp su dolu bir kaba koyulur ve şifa bulması niyet edilerek bir hastaya içirilirse, Allah’ın izniyle hasta iyileşir.
 
* Sara krizine giren kişiye 21 defa ayet-el kürsi okunursa, kişi Allah’ın izniyle kendine gelir.
 
* Saymakla bitmeyen Ayet-el Kürsi Faziletleri, cinlere karşı korunmanın ve şeytandan Allah’a sığınmanın en tesirli yoludur.
 
Ayetel Kürsi Nerelerde ve Ne Zaman Okumak Gerekir?
 
Allah-u Teala bizlere kendisine ibadet etmemiz için gönderdiği her dua farklı bir derdin ilacıdır ve af kapısıdır. Merak ettiğiniz Kur-an’ı Kerim’in incisi olan Ayet-el Kürsi Nerelerde ve Ne Zaman Okumak Gerekir? Gibi sorularınız için aşağıda sizlere bu surenin faydalarından bahsetmiş bulunmaktayız.
 
* Ayetel Kürsi suresini kişi her daim her istediğinde okuyabilir. Şöyle ki, geçim sıkıntısında bir dertten kurtulmak için, manevi huzur gibi her türlü istek de kul Allah’a bu dua ile yaklaşabilir.
 
* Uyumadan önce ayet-el Kürsi okunursa, kişi kendi ve ailesiyle birlikte komşularını da korumaya almış ve cin ile şeytanın şerrinden Allah’a sığınmış olur.
 
* Kabir azabından kurtulmak için bolca Ayet-el Kürsi’yi okumak gereklidir.
 
* Peygamber Efendimiz ( SAV ) Her kim Bakara suresinin son iki ayeti Amenerrasulü ile Ayet-el Kürsi suresini sıkıntılı günlerinde okumaya devam ederse, Yüce Allah kuluna yardım eder ve sıkıntısını giderir şeklinde buyurmuştur.
 
* Kişi farz namazlarının ardından Ayet-el Kürsi suresini okursa, bir dahaki namaz vaktine kadar tüm kötülüklerden korumunmuş olur.
 
Ayet-el Kürsi suresinin faziletleri saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Bu nedenle Ayet-el Kürsi Nerelerde ve Ne Zaman Okumak Gerekir? Dediğinizde aklınıza gelen her vakit okuyabilir ve kendinizle birlikte çevrenizdekileri de cin ile şeytandan gelecek kötülüklere karşı koruyabilirsiniz. Şüphesiz Her şeyin sahibi Yüce Allah’a bu dua ile ibadet ettiğinizde, sizler için hayırlı olanı sizlere verecektir.
 
Toplam blog
: 3
: 7603
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

İnternette çeşitli seo çalışmalarıyla siteler oluşturmaktayım. Sakarya'da yaşıyorum, özellikle Sa..