Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman mı haklı, Alex de Souza mı? (Ben de yazmazsam olmaz..)

Aykut Kocaman mı haklı, Alex de Souza mı? (Ben de yazmazsam olmaz..)
 

Aykut Kocaman & Alex de Souza


Malum konumuz "Aykut Kocaman mı haklı yoksa Alex mi?". Ben de bu konuda iki çift laf etmeden duramayacağım. Alex'i de, Aykut Kocaman'ı da severim; sanıyorum spor kamuoyunun çoğunluğu benzer şekilde düşünüyor. Ancak her ikisinin davranışı da profesyonelliğe sığmadı.

Alex hocasına ve kararlarına saygı göstermedi veya gösteremedi. "Saygı gösterememe" konusuna daha sonra tekrar değineceğim. Aykut Kocaman ise Alex'e o kadar çok değer verdi ki, aslında tüm paydaşları korumaya çalışırken Fenerbahçe'nin aleyhine bir ortam oluşmasına neden oldu.

Bu sezon başında hazırlık sürecinin Fenerbahçe'nin istediği şekilde geliştiğini kimse iddia edemez. Hazırlık maçlarının ve lokasyonlarının belirlenmesinde çok büyük sıkıntı yaşandı. Aykut Kocaman bu süreçte Alex'siz taktiği denemeye başlamalı ve sene başından mesajını çok daha net verebilmeliydi ama belki de buna fırsat bulamadı. Alex'i, kariyerinin zirvesinde bile olsa, o ya da bu sebepten oynatmamasına bile kimse karşı çıkamazken, Aykut Hoca son derece naif davrandı. Belki de yeni bir sorundan kaçtı. Alex'i oynatmak veya oynatmamak, ya da yeni bir formasyona geçmek tamamen kendisinin inisiyatifindeyken hem de. Ayrıca çok uzaklara gitmeden, Guardiola'nın Eto'o, Ronaldinho ve İbrahimoviç'e nasıl davrandığını hatırlarsınız. Bu oyuncuların Barcelona'dan ayrılmasında hem kişisel hem de taktiksel uyumsuzluklar etkin olmuştur. Alex ve Aykut Kocaman arasında şu anda her ikisinden de var. Alex'in twitter üzerinden gönderdiği mesaj yersizdi ve "çeviri hatası" olduğuna kimseyi ikna edemedi. Twitter mesajını sildi. Özür dilemesi gerekmediğini düşünse dahi bunun da en uygun tavır olmadığı son derece ortada. Ayrıca -bu noktada her şeye rağmen demek gerek- teknik direktörü onu son maçta ilk 11'de sahaya sürmüşken, oyundan alındığında Aykut Kocaman'ın kendisini tebrik etmesine karşılık vermemek ve yüzüne bile bakmamak artık son kalan kredi damlacıklarını da buharlaştırdı.

Alex'in Aykut Kocaman'a saygı gösterememesi konusuna gelecek olursak bunun bir nedeni var, o da kariyer kaygısı. Alex ilerleyen yaşına rağmen Fenerbahçe'den oldukça dolgun bir ücret alıyor. Şimdiye kadar bunu hak eden bir performans gösterdi ama bu ücret ile bu yaşta oynamaya devam etmesi mümkün değil. Fenerbahçe'ye malolmuş bir oyuncu olduğu için radikal bir ücret indirimine de gidilmiyor ve kendisine vefa gösteriliyor. Kendisinden tek beklenen de abilik yapması ve kritik maçlarda ortaya çıkarak sorumluluk alması veya kurtarıcı rolü oynaması. Ancak Alex bu rolü sindiremedi ve bu role bürünürse bu 2012-2013 sezonu sonunda Fenerbahçe kariyerinin biteceğini düşünmekten kendini alamadı. Bu ne anlama mı geliyor? Alex'in bir daha bu kadar yüksek ücretler göremeyeceği anlamına geliyor. Her zaman gündeme getirildiği gibi eğer Brezilya'ya dönecek olursa yılda alacağı rakamın 1.000.000 Euro'yu geçmesi zor. Bu yüzden Alex, Aykut Kocaman'ın bu sene kendisi ile ilgili aldığı karara ve yaptığı açıklamaya saygı gösteremedi. Hocası 10 gün öncesinden kendisi ile konuşmasına rağmen duymazdan geldi ve bu senaryoya inanmak istemedi.

En sağlıklısı devre arasında Alex'in takımdan ayrılması olacaktır ama maddi çıkarları da hesaba katınca Alex'in ayrılmasını beklemek yersiz olur. Sene sonuna kadar Alex'i ağırlayıp sevgili Brezilyalımızı sezon sonunda uğurlayacağımızı düşünüyorum. Artık bekleyip gelişmeleri hep beraber göreceğiz..

 
Toplam blog
: 15
: 1127
Kayıt tarihi
: 02.11.08
 
 

Hayatı anlamlı yaşamaya çalışan, herşeyin "en"inden kaçınan, değerleri olan bir insan olduğumu dü..