Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '11

 
Kategori
Kitap
 

Aynalı Kitap (Aykut Oğut)

Aynalı Kitap (Aykut Oğut)
 

Aykut Oğut’un ikinci kitabı. Adsız, aynalı kitap olarak biliniyor. Kitabın adı okuyucuya ait. “Benim kitabımın adı” diye bir başlıkla karşılaşıyorsunuz ilk sayfada. Dışında ise kendinizi görmenizi sağlayan bir ayna mevcut. Bir nevi yüzleşme aslında. Doğru olarak kabul ettiğimiz ancak memnun olmadığımız fikirlerle yaşadığımız hayatların muhakemesi. Kim ne olmak istiyor? Çevre faktörleri ne olmasını önerip, manevi baskı uyguluyor? İleride ne oluyor? 

 

İstemediğimiz olayları hayatımızın merkezine çeken gerçekten biz miyiz? Bunu nasıl yapıyoruz ve nasıl kurtulabiliriz? Düşüncelerimizde veya başarısızlıklarımızdaki ana neden nedir? Daha birçok soruya kendi hayatından örneklemelerle cevap veren Aykut Oğut’un bu kitabı da en az “Evrenden Torpilim Var” kadar sürükleyici. Okumanızı tavsiye ederken, diğer kitap anlatımlarımda olduğu gibi yine küçük bir bölümü alıntı olarak paylaşmak istiyorum. 

 

(…) Birisi bana, "Aykut, hayatında öğrendiğin ve değişmende, başarılı olmanda sana en çok yardımı olan şey neydi?" dese, şunu söylerdim:
- Hiç kimsenin doğrusunu körü körüne takip etmemek! Kendi doğrumu, yani kendi gerçekliğimi ve onu YARATMA gücümü kullanmayı öğrenmek!..
Çocukken izlediğim bir karate filminde kahraman, hayatın sırlarını anlatan kitabı bulmak için düşer yollara. Canavarlarla dövüşüp yendikten sonra bir tapınağa ulaşır. Tapınakta kitabı korumakla görevli rahip der ki:
- İstersen hiç okuma bu kitabı, sadece koruyucusu ol. Çünkü içinde bulacakların hiç hoşuna gitmeyebilir.
Kahramanımız bir an tereddüt eder.
- Deme öyle müdür yaw, uzun yol geldim karıştırma kafamı. Hay Allah, şimdi bakmazsam hanım da çok kızar mahalleye dönünce...
Demez elbette ve kitabın sayfalarını çevirmeye başlar. Gördüğü şey sadece kendi yüzüdür. Çünkü her sayfa AYNADAN oluşmaktadır. O zamanlar hiç anlamamıştım ama 29 Sene sonra, gerçeğin aslında bu kadar BASİT olduğunu öğrendim ve kitabın kapağını ayna yapma fikri çıktı ortaya. Ehh o zaman kapağı ayna olan bir kitaba bakıp, kendilerini gördüklerinde, ismine de OKUYUCU KARAR VERMELİ dedik.
Doğrularınıza siz karar verin, kitabın adını bile siz koyun.
Hadi gelin sohbete kaldığımız yerden devam edelim.
Bir varmış bir yokmuuuuş..... Evvel zaman içinde bir evren varmııııııışş...
 

Olumsuz düşünceler bazen bizi esir alır. Özellikle böyle düşünmeye başladığınızda kitaptan birkaç bölüm mutlaka aklınıza geliyor ve toparlanıyorsunuz sanki. Düşüncelerimizde, hayatımızda faydalı olacağına inandığım bu kitabı tavsiye eder, keyifli okumalar dileri 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..