Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

15 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ayva tatlısı(muhallebili)

Ayva tatlısı(muhallebili)
 

Ayva tatlısı, aşırı tatlı tadından hoşlanmayanlar ve meyve tatlısı sevenler için hafif bir tatlıdır.. Muhallebili olunca lezzeti daha da artar. Benim verdiğim tarif az şekerli bir tarif, şeker yerine pekmez de kullanabilirsiniz. Ayvaları şeker ve çekirdekleri ile pişirmediğim için ayva doğal rengini koruyor.

Malzemeler:

4-5 tane ayva, 3 çorba kaşığı herhangi bir reçelin sıvı kısmı ve taneleri, 4-5 tane karanfil, 2 kabuk tarçın

Muhallebisi için:

2/3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı vişne reçelinin sıvı kısmı( herhangi bir reçel suyu da olabilir)

Yapılışı:

Ayvalar iri iri dilimlenerek bir tencerede sade suyla, eritilmeden(hafif diri olacak biçimde) pişirilir. Suyun içine 4-5 tane karanfil, 2-3 tane ayva çekirdeği ve 2 tane kabuk tarçın konulur.

Ayvalar piştikten sonra cam bir tepsiye dizilir.

Daha sonra un ve nişasta 1 su bardağı soğuk suda eritilir. 1 su bardağı sütün içine şeker, 2 çorba kaşığı vişne reçelinin sıvı kısmı ve eritilmiş nişastalı, unlu karışım koyulur.

Harlı olmayan ateşte karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir, iyice hızlı hareketlerle karıştırılır, yoksa muhallebi pütürlü olur.

Pişen muhallebi ayvaların üstüne kaşık yardımı ile yayılır. Soğuduktan sonra 3 çorba kaşığı herhangi bir reçelin (ben ayva reçeli kullandım) sıvı kısmı ve taneleri ile birlikte tatlının üzerine yayılır.

Buzdolabında soğutulduktan sonra üzerine toz tarçın serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara