Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

14 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı pazı sarması

Zeytinyağlı pazı sarması
 

Hamile annelerin pazı tüketmesi, yeni doğacak olan çocuklardaki omurga açıklığı riskini önler. Pazı, ıspanağa benzeyen ama yaprakları daha büyük ve sapları daha kalın bir sebzedir. Pazı,  zeytinyağlı ve kıymalı pazı yemeği, böreği, kavurması, sarması yapılabilen bir sebze çeşididir..

Malzemeler:

2 demet pazı yaprağı

2 su bardağı baldo pirinç

1 yemek kaşığı salça(biber salçası da koyabilirsiniz)

1,5 tatlı kaşığı tuz

4 adet orta boy kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı yenibahar

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı karabiber

2-3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:

Taze pazı yaprakları iyice yıkanır, kalın sapları kesilir, sonra yaprakları kaynar suya batırılır, çıkarılır ve soğuk su dolu bir kabın içine konulur.  Pazının yaprakları narindir o yüzden yaprakları haşlamayız.

Pazının saplarını ve artan pazı yapraklarını atmayarak içine kıyma, soğan ve pirinç ilavesiyle yemeğini yapabilirsiniz.

 Pirinçler yıkanır, içine rendelenmiş soğan, zeytinyağı, salça ( az suyla eritilmiş) , sarımsak ve baharatlar konarak, iyice harmanlanır ve pirinçler biraz su ilavesiyle yarı diri pişirilir.

Yaprakların içine bir miktar iç konularak iki yanından kapatılıp rulo şeklinde sarılır. Düdüklü tencerenin içine yerleştirilir ve üstüne 1 çay bardağı su dökülür, bir de porselen tabak konulur. 25 dakika düdüklü tencerede pişirilir. Normal tencerede pişirirseniz pazı sarmalarının üzerini geçmeyecek şekilde su koymalısınız ve suyu azaldıkça su ilave etmek zorunda kalabilirsiniz ayrıca pişirme süresi daha da uzar.

Pişen zeytinyağlı pazı sarmalarının üzerine limon sıkılır ve servis yapılır.

Afiyet olsun, her şey gönlünüzce olsun.

 

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara