Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Az kullanılmış erkekler

Az kullanılmış erkekler
 

Geçen günlerde İclal Aydın bir makalesini şu sözlerle bitirmişti: “ Nerede yaşarsa yaşasın bir kadının ‘ederini’ hep erkekler mi belirliyor? ”

Sosyal sınıfı ne olursa olsun kadının ederini hep erkekler belirliyor; 3 koyun, 6 bilezik, üç otuz para, belki bir tek taş pırlanta…

Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz her gün yazılı ve görsel medyada kendilerini seven kadınları aldatan erkeklerin geçiş merasimi var. Çünkü bir erkek ne kadar çok aldatırsa o kadar erkektir, o kadar değer kazanır kendi dünyasında. Bu yüzden artık aldatmak gibi yüz kızartıcı bir hadise övünülecek bir özellik oldu. Tabi aldatmayı bu kadar meşru hale getiren de bu durumdan rant sağlayan erkeklerin ta kendisi. Ancak bu erkekler yaptıkları bu çok doğal davranışın üstüne bir de kadınları kategorize etmeye kalkmazlar mı? Neymiş evlenilecek kızlar, eğlenilecek kızlar varmış. Hal böyleyken erkeklerin sizce böyle bir sınıflandırma yapmaya hakları var mı?

Şimdi aldatan erkeklere bir de kadınların cephesinden bakalım; acaba kadınlar arasında evlenilecek erkek, eğlenilecek erkek ayrımı yok mu? Tabii ki var! Erkekler kadınları bu kadar kolay kategorize ediyorsa –belki farkında değiller ama- aynı sınıflandırma onlar içinde var.

Şimdi bir erkek düşünün ki, onu seven tüm kadınları aldatmış ve onları yüz üstü bırakıp gitmiş. Üstünde böyle bir etiket olan erkeği hangi kadın evlenilecek kategorisine koyar? Dahası erkekler kendi aralarında hep az kullanılmış kadın geyiği yaparlar ya aslında bu kural onlar içinde geçerlidir. Geçenlerde Şahan Gökbakar’ın bir açıklaması vardı: “Sadece seks için birlikte olmam, benim bedenim kıymetlidir.” diye. Doğru herkesin bedeni kıymetlidir ve yüzlerce kadına sunulmuş bir erkek bedeni hangi kadın için cazip olur ki? Ancak Şahan’ın bu açıklaması hiçbir televizyon ve gazete tarafından dikkate alınmadı. Çünkü tüm televizyon ve gazete yöneticileri erkek! Bu yüzden hangi gazeteyi açsanız çıplak bir kadın, hangi kanalı açsanız sere serpe güneşlenen kadınlar, bilumum popo ve meme görüntüleri, selülit tespit çalışmaları. Eh yöneticilerin tümü erkek olunca böyle oluyor. Acaba bu yöneticiler hiç düşünmüyorlar mı bu popo ve meme görüntülerini seyreden kadınlar ne hisseder? Onlar da havuza giren ıslak vücutlu erkekleri görmek istemezler mi? Bu erkek yöneticiler yüzünden korkarım ki bir nesil kadın, toptan lezbiyen olacakJ

 
Toplam blog
: 44
: 1522
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

Hayat akıp giden upuzun bir ırmak, bu ırmakta bazen bir akıntıya koyveriyoruz kendimizi, nereye çarp..