Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Yıldırım, 19 Mayıs’ta başkan adayı (Şom ağızların payını vermek...)

Aziz Yıldırım, 19 Mayıs’ta başkan adayı (Şom ağızların payını vermek...)
 




Aziz Yıldırım, 3 Temmuz’dan beri özgürlükten yoksun.

Aylardır, Fenerbahçe taraftarı ile Aziz Yıldırım’ın arasını açmak/ bozmak için kolları sıvayanlar, taraf kenetlendikçe, farklı yöntemleri denediler. Mahkeme başlayınca, gerçekler bir bir ortaya çıkınca, uçurulan haberle, denemeleri sürdürdüler. Özellikle CAS’taki davanın geri çekilmesi, bir yenilgi, Fenerbahçe’de bir çatlak varmış havasında verilmeye başlandı.

Önemli kararlarda Fenerbahçe’nin çıkarının her şeyin üstünde olduğu gerçeği unutuldu. Bu konuda yarın bir açıklama yapılacağı biliniyor. Bakalım, vazgeçeme gerekçesi ne? Buna bağlı olarak konuşmak/ yorum yapmak daha yerinde. Yoksa söylenecekler, duyum bağlı olduğu vurgulananlar, bilinmeli ki, gerçeği yansıtmaktan uzaktır.

Aziz Yıldırım’ın tahliye talebi cuma günü görüşülecek. Bakalım, “tutuksuz yargılanma” olur, Aziz Yıldırım özgürlüğüne kavuşur mu?

*****

Aziz Yıldırım, son gelişmelerle, dedikodularla ilgili açıklama yaptı.


Aziz Yıldırım, başkan adayı olacak mıydı?

İşte yanıtı:

“Aziz Yıldırım 19 MAYIS 2012 TARİHLİ BÜYÜK FENERBAHÇE KONGRESİNDE FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKAN ADAYIDIR.”

Medya, medyaya uydurma haber servis eden sözde Fenerbahçeliler, onlara çanak tutanlara da, başkan adaylığı konusunda yanıt var:

" ‘Bu ayrılık bir gün biter, bu sevda asla’ uğruna hayatlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Fenerbahçe’mizin Başkan ve yöneticilerinin şahsi ikballeri uğruna, bu sevdalarını pazarlık masalarında bırakıp kaçacaklarını söylemek kimsenin haddi değildir; bunlar derhal ve en sert şekilde gereken cevabı alacaklardır.”

*****

Aziz Yıldırım’ın 58. madde konusundaki tavrı belli.

Aziz Yıldırım, değişiklik söz konusu olduğu zaman sormuştu:

58. maddedeki değişikliğin kimler ve hangi takımlar için yapıldığı açıklanmalı!

Eski TFF’nin bu madde yapmak istediği, ama tepkiler karşısında beceremediği değişikliği bu TFF yaptı. 58. maddedeki değişiklik, Fenerbahçe’yi kurtarma ayağından başkalarını kurtarmaya yönelikti. Ama bu durum, hep gölgelendi; Fenerbahçe’yi kurtarma görüntüsü verildi, havası yayıldı.

Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada 58. maddeye de yer verdi:

“Sahaya yansımayan eylemlerin, nerede ve nasıl yapıldığını ortaya koyamayanlar bu hukuk dışı safsatalara dayanarak karar alamazlar. Hele hele günü kurtaran yasa değişiklikleri ile Fenerbahçe’yi kurtarma adı altında lekelemeye çalışanlar, Türk Futboluna ihanet etmektedirler.”

Aziz Yıldırım, TFF’nin açıklamasına farklı bir açıdan da tepki gösteriyor:

"Ceza yargılamasında Mahkemeye ulaşan ve ‘Fenerbahçe’nin tüm hesaplarının tertemiz olduğunu, yöneticilerinin tüm tasarruflarının belgelere dayandığını içeren resmi bilirkişi raporları’ onca açıklamanın içinde bile yer almamaktadır.”

Aziz Yıldırım’ın medya da bir çift lafı var:

“Etik Kurulu Raporu gündeme geldiğinde, TFF’na yapılan ziyaretleri söyleyemeyen ve nedenlerini yazamayan korkusuz(!) ve özgür(!) medya; konu Bizler ve Fenerbahçe’miz olunca neden ve hangi maksatla kana susamış bir canavara dönüşmektedir?”

CAS’taki davanın geri çekilmesi, kimi ağızlarca ağızlara sakız yapıldı; tutarsızlık diye sunulmaya çalışıldı.

Aziz Yıldırım, bu konuda da söyleyecekleri olacaktı kuşkusuz:

“Fenerbahçe üzerinden oynanmaya çalışılan son oyunun adı ise CAS davasıdır. Birileri ‘CAS davasının namusumuz olduğunu ancak namusumuzdan kayıtsızca vazgeçtiğimizi hatta şahsi pazarlıklar uğruna Fenerbahçe menfaatlerini bir çırpıda feda ettiğimizi’ fısıldayarak; Taraftarlarla Fenerbahçe yönetimini karşı karşıya getirmeye çalışmaktadırlar. Öncelikle herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Aziz Yıldırım ve Arkadaşları için iki şey asla ama asla pazarlık konusu yapılamaz; teklif dahi edilemez. Bunlar, "BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE BU CUMHURİYETİN KALESİ FENERBAHÇE’MİZİN MENFAATLERİDİR."

*****

Aziz Yıldırım’ın avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamanın son cümle ne kadar anlamlı:

“Tüm emekçilerin bayramını kutlar saygılar sunarım.”

Demek ki, Aziz Yıldırım, dünyadan/ güncelden haberi  olan bir yurttaş.

Aziz Yıldırım’ın, derin anlam taşıyan şu cümlesini yinelemekte yarar var:

“Aziz Yıldırım ve Arkadaşları için iki şey asla ama asla pazarlık konusu yapılamaz; teklif dahi edilemez. Bunlar, ‘BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE BU CUMHURİYETİN KALESİ FENERBAHÇE’MİZİN MENFAATLERİDİR.’ "

TURGUT ÇELİK/ Mersin

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..