Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '19

 
Kategori
Futbol
 

B. Şehir - F. Bahçe (Yorum & Analiz)

Ersun Yanal ’ın, Nisan ayında şampiyon yaptığı takımdaki hırsı, kenetlenmeyi, son saniyeye kadar mücadeleyi bugünkü takımda da gördükten sonra Fenerbahçe bu sezon şampiyon olacaktır diyorum !!! O kadar eksiğe rağmen tüm futbolcular terlerinin son damlasına kadar mücadele ettiler ve Başakşehir gibi bugün de çok iyi oynayan bir klübe karşı gerçekten çok önemli bir maçı kazandılar. Geçen yılki takım olsaydı emin olum Başakşehir’in bugünkü oyunu karşısında farklı yenilirdi.

ERSUN YANAL: Takıma felsefesini oturtmaya başladı. Değişikliklerde çok başarılıydı. Bir tek hata diyebileceğim, zeminin bozukluğuna rağmen geriden kalecinin oyunu pasla başlamasında ısrar etmesiydi. Eğer ki zeminin azizliğne uğrasaydı genç bir kaleciyi bu maçla kaybedebilirdik.

ALTAY: Yenilen golde hatalıydı. Çok erken yattı ve sağ tarafını boşalttı. Ama bu pozisyonda ne kadar hatalıysa, ilk yarıda Visca'nın sol kanattaki serbest vuruştan ceza sahamıza yaptığı orta ve şutta çok başarılıydı. Ayrıca ikinci yarıda Visca ile birebir kaldığı pozisyonda da çok iyi bir kurtarış yaptı. Desteğimizi eksiltmeden devam ettirmeliyiz. Ben bu çocukta büyük bir potansiyel görüyorum.

OZAN: Bu maçın Vedat ile birlikte en iyi oyuncusuydu. Mevkisinde oynamamasına rağmen kırk yıllık sağ bek gibi oynadı ve 90. Dakikaya kadar aynı oyununu oynadı. Helal olsun.

ZANKA: Hala Fenerbahçe’nin stoperi olabilecek yetenekte olduğunu düşünmüyorum.

JAILSON: Golde hatalıydı ama pek çok da yerinde müdahalesi vardı. Mevkisi olmadığı için iyi oynadı demeliyiz.

DIRAR: Her zamanki görüntüsünde değildi ama sonuçta önünde oynayan Rodrigues ve sonrasında Ferdi defansa yardım etmeyen iki açık olmasına ve karşısında Visca gibi çok iyi bir oyuncu oynamasına rağmen mevkisi olmayan yerde iyiydi dememiz lazım. Mücadelesi yine on numaraydı ve galibiyeti getiren golü atması da onun ödülü oldu.

TOLGA: Çok zor bir sakatlığı atlatmış, son ilk onbirini en son yaklaşık iki yıl önce oynamış bir futbolcu olarak çok iyi oynadı. Son on dakika yürüyecek hali olmamasına rağmen büyük özveri yaptı ve o da bu özverisinin ödülünü müthiş bir asist yaparak aldı.

EMRE: Kaptan çok iyi oynadı yine. Varlığı bile yetiyor. Ferdi ve Zajc’ın onu örnek alıp fizik, hırs, koşma ve defansif özelliklerini arttırmaları lazım.

RODRIGUES: Henüz hazır değil. Aslında takım da tam anlamıyla hazır olmadığı için Garry kötü gözüküyor. Takımın onu anlayıp araya ve önüne paslar alması lazım.

KRUSE: Takımın patronluğunu Emre ile bölüşmesi lazım. Ersun Hoca’nın da diğer oyunculara bunu belirtmesi gerekiyor. Daha fazla pas almalı. Çünkü koşmuyor diyemem, tekniği ve oyun görüşü yok diyemem. Çok klas bir futbolcu ama bir türlü gereken verimi gösteremiyor. Takım birbirine alıştıkça o da yıldızlaşacaktır.

DENİZ: İlk yarı iyiydi ama ikinci yarı kayboldu. Ama ben hala Moses’in yerine Deniz’in oynaması gerektiğini düşünüyorum. Vedat’ın direkten dönen pozisyonundaki ortası, sayılmayan golde şahsi oynamayıp pas verişi ve kendisinin çektiği şut çok iyiydi.

VEDAT: Fenerbahçe’nin on yıllardır istediği, beklediği yırtıcı santraforunu buldu. Belki de Fener’de şimdiye kadar oynamış en faydalı forvetlerden biri diyebilirim. Çok istekli, çok özverili ve cidden kendini çok geliştirdi. Maçın son onbeş dakikasında tek başına topu o tuttu. Attığı gol de tam bir usta işiydi ve sonuna kadar haketti.

ZAJC: Goldeki katkısı yadsınamaz. Ama eğer ki 3-5 M € civarı bir teklif varsa satılmalı. Çünlü Türkiye ligi sert bir lige fazla yumuşak. Ve gelecek olan transferlerden sonra şans da bulamaz. Ayrıca fiziğini ve defansif özelliklerini geliştirmeli.

FERDİ: Her zaman dediğim gibi çok teknik ve oyun görüşü müthiş bir yetenek. Belki de ilerideki on numaramız bile olabilir. Yaptığı asist de bunu gösteriyor. Ama kendini çok büyük futbolcu gibi görmemeli ve kaptırdığı topları kazanmak için mücadele etmeli, daha çok koşmalı, defansını ve fiziğini geliştirmeli. Bunları yapmazsa kendi kaybeder, çünkü Fenerbahçe gibi büyük bir takımda oynayabilmek için de, Avrupa’ya transfer olabilmek için de bunlar şart. Zaten Eljif’in ardında kalmasının nedeni de bence buydu. Çünkü yeteneği Eljif’den kat be kat üstün.

ALPER : O kadar ekeştiriye ve özel hayatında çalkantı ve ailesindeki sağlık sorunlarına rağmen, ücretinde yaptığı indirim, taraftar ve başkan gözünde çok puan kazandırdı. Bugün ikinci golde topu kapan da oydu. Bence zaten kötü bir futbolcu değil ve kafasını çalıştırırsa eski günlerine çabuk döner.

HAKEM (Halil Umut Meler): İyi bir yönetim gösterdi. Sayılmayan golümüzde rakip müdahale ettiği için golün sayılması gerekiyormuş. Ama bunda onun suçu yok. VAR odasındaki hakem Cüneyt Çakır’ın hatasıydı. Avrupa’da bunları atlamayan ve benim çok başarılı bulduğum Cüneyt Çakır’ın bu türde hataları hep Fenerbahçe maçlarında yapması taraftarın tepkisini çekiyor.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Bugün çok iyi oynadılar. Eksikleri çok olmasına rağmen, Abdullah Avcı’nın oyunundan daha üretkenler. Arda’yla başlamaları hataydı. Aldıkları yeni forvet Crivelli çok iyi.

GENEL YORUM: Yukarıda da belirttiğim gibi bence bu yıl biz şampiyon olacağız. O isteği, oyunu, takımdaşlığı ve potansiyeli gördüm. Takımda yetenekli oyuncu var, fizikli oyuncu var, tecrübeli futbolcu var ve genç oyuncu da var. Taraftar desteğini gösterirse bir nisan şampiyonluğu daha kazanmamız sürpriz olmasın. Vedat ve Ozan takımın en iyi ve en faydalı oyuncularıydı. Tebrikler.

 
Toplam blog
: 38
: 273
Kayıt tarihi
: 05.02.13
 
 

Futbol ve Fenerbahçeyi ne kadar çok seviyorum ki hayatımda ilk defa blog yazmaya karar verdim... ..