Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

BACAK ESTETİĞİ

ARTIK ETEK GİYMEKTEN ÇEKİNMEYECEKSİNİZ!

Bacak estetiği, kadınlarda görselliğin önemli bir parçası olan bacaklara yapılan uygulamaları içerir. Kilo alımına bağlı olarak bacaklarda kalınlaşma en sık görülen estetik problemdir ve bunu sarkma veya incelme takip eder.

Anatomik olarak bacak üç kısma ayrılır. Bunlar; diz kapağı, diz kapağının üst kısmı olan uyluk ve alt kısımda yer alan baldırdır. Bu alanlarda karşılaşılan estetik problemler çoğu zaman birbirinden farklıdır ve ayrı düşünülmelidir.

Uyluk bölgesindeki başlıca estetik şikayetler, lokal yağ birikimleri, uyluğun dairesel olarak kalın olması ve uyluğun iç kısımlarındaki sarkmalardır. Tüm bu şikayetlerde uygulanacak tedavinin şekli ve boyutu kişiye göre farklılıklar göstermektedir.

Bacak estetiği çeşitleri

Uyluk bölgesindeki yağlanmalar ve asimetriler için ilk seçenek liposuction uygulamasıdır. Liposuction genellikle genel anestezi veya sedasyon altında yapılır. Ortalama ameliyat süresi bölgenin genişliğine paralel olarak 1 ile 1,5 saat arasında değişebilir. Bu ameliyatta asimetriye ve kalınlığa neden olan yağ dokularının 3/4 mm'lik birkaç delikten kanülle giderilmesi sağlanır. Ameliyattan 2 saat sonra aktif hale gelinir ve 1 gün sonra taburcu edilebilirler.

Uyluk bölgesinin iç kısmındaki sarkmanın onarımında tedavi liposuction ile birlikte uyluk küçültme işlemidir. Uyluk germe ameliyatlarının temel amacı, sarkmış ve fazlalık oluşturan derinin giderilmesidir. Benzer şekilde bu işlem de genel anestezi altında yapılır ve liposuction ile ilk aşamada uyluk iç kısmında biriken yağ dokusu temizlenir. Sarkmanın derecesine bağlı olarak kısmi veya tam uyluk germe ameliyatı yapılır. Kısmi uyluk germe ameliyatında kesiler kasık bölgesine yapılır gizlenerek yapılır.

Her iki uyluk küçültme ameliyatından sonra hastalar aynı gün yürüyebilir ve ertesi gün hastaneden taburcu edilebilir. Hastalar ameliyattan yaklaşık 1 hafta sonra günlük hayatlarına dönebilirler. İlk haftanın sonunda uzun yürüyüşler yapabilirler, birinci aydan itibaren koşu ve diğer spor aktivitelerini yapabilirler.

Diz estetiği

Diz bölgesi estetiğinde en sık görülen şikayet diz çevresindeki sarkmalar ve yağlanmalardır. Özellikle diz içindeki yağ birikintileri etek veya dar giysiler giyerken estetik açıdan kaygılara neden olabilir. Bu sorunların tedavisinde ilk seçenek liposuctiondır. Lokal anestezi ile birlikte sedasyon altında uygulanan bu ameliyat ile hastalar yaklaşık 30 dakika içerisinde şikayetlerinden kurtulabilmekte ve aynı gün içerisinde taburcu olabilmektedir.

Baldır estetiği

Baldır bölgesindeki şikayetlerin en önemli nedeni diğer bölgelerden farklı olarak üst bacağa göre baldırların ince olmasıdır. Bu sorunu çözmek için yağ grefti enjekte edilebilir. Vücudun diğer bölgelerinden liposuction ile alınan yağ hücreleri baldır bölgesine enjekte edilebilir.

Bacak estetiğinde bir diğer şikayet alanı ise ayak bileği ve alt bacaktaki kalınlıktır. Kemik, deri ve tendonlar hariç bu bölgedeki yağ birikintileri bacağın normalden daha kalın ve pürüzlü görünmesine neden olabilirler. Bu bölgenin tedavisinde de en uygun seçenek yine liposuctiondır. Ameliyat lokal anestezi ve sedasyon altında gerçekleştirilir. Hastalar aynı gün taburcu edilebilir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..