Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Anne Estetiği

HAMİLELİK ÖNCESİNDEKİ GÖRÜNÜŞÜNÜZE DÖNMEYE HAZIR MISINIZ?

Annelik estetiği, özellikle hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınların karşılaştığı yaygın sorunları gidermek için tasarlanmış, günümüzün en popüler kombine estetik cerrahi uygulamalardan biridir.

"Anne estetiği", hamilelikten sonra uzun süre devam eden fiziksel değişiklikleri düzeltmek için kombine halinde yapılan vücut şekillendirme prosedürlerinden oluşur. Popülaritesinin diğer bir nedeni ise annelik estetiğinin belirli bir bileşeninin olmamasıdır; her prosedür, her kadının ihtiyaçlarına uyacak şekilde kişiye özel olarak planlanır. Genellikle, cerrahi yaklaşım genellikle meme ve karın şekillendirme prosedürü ile başlar, ardından ihtiyaca göre başka operasyonlar da eklenebilir.

Anne estetiği uygulamaları

Memeler ve karın, annelikle birlikte birincil değişim alanları olduğundan, annelik estetiği genellikle meme ve karın prosedürü etrafında şekillenir. Hamilelik ve emzirme döneminde göğüslerde hacim eksikliği ve gözle görülür sarkma oluşabilir. Hamilelik boyunca karın kasları, cilt ve dokular büyüyen bebeğe güvenli bir şekilde uyum sağlamak için gerilir. Ne yazık ki, doğumdan sonra gerilen bu katmanlar hamilelik öncesi şekline geri dönmeyebilir.

Annelik estetiği meme büyütme, küçültme veya dikleştirme, karın germe ve liposuction gibi uygulamaları içerebilir.

Meme estetikleri

Meme implantları dolgunluğu ve kayıp hacmi geri getirebilirken, meme dikleştirme şekli iyileştirmek için sarkan cildi kaldırmaya yardımcı olur. Günümüzün meme büyütme işlemi her zamankinden daha güvenli ve daha etkilidir. Orantısız olarak büyük, rahatsız eden göğüslere sahip olanlar için meme küçültme ameliyatı daha küçük, daha ideal bir görünüm sağlayabilir. Emzirme dönemi tamamlandıktan minimum 1 ay sonra işlemler yapılabilir.

Karın estetiği

Figürü daha da geliştirmek için, yaygın olarak eklenen teknikler arasında abdominoplasti yer alabilir. Karın estetiği, çevresel abdominoplasti ve liposuction uygulamalarının kombinasyonunu içeren bir uygulamadır. Mini ya da tam karın germe yöntemleri ile karın bölgesi hamilelikten önceki durumuna geri döndürülebilir.

Vücut şekillendirme

Doğum sonrasında vücutta kolay erimeyen bölgesel yağ birikmeleri olabilir. Özellikle bel ve kalça bölgesindeki yağlar liposuction ile alınarak vücut şekillendirme yapılabilir. Kişinin ihtiyacına bağlı olarak Brezilya popo estetiği de anne estetiği kombinasyonuna eklenebilir.

Annelik estetiği hakkında bilmeniz gerekenler

Annelik estetiği sonrası ayakta tedavi olarak gerçekleştirilir. Bu, hastanede değil evde iyileşmeyi ifade eder.

İyileşmeniz bir ila iki hafta sürebilir. Bu süre, annelik estetiğinize dahil olan belirli prosedürlere bağlı olmasına rağmen, iyileşmenizin iki haftaya kadar süreceğini unutmayın, bu süre içinde hafif de olsa ağrı, morluk ve şişlik yaşayabilirsiniz.

Evde yardıma ihtiyacınız olabilir. Anne estetiği sonrası birkaç gün yorgun ve hassas olabilirsiniz, bu rutin işlerinizi zorlaştırabilir; ailenizden veya arkadaşınızdan destek almanız gerekebilir.

Şişlik altı ay veya daha uzun sürebilir.

Bebeğiniz de dahil olmak üzere ağır kaldırmamalısınız. Anne estetiğinden sonra en az altı hafta boyunca ağır egzersizlerden ve ağır kaldırmaktan kaçınılmalıdır.

Sigara dolaşımı yavaşlatır, yara iyileşmesini geciktirir ve ciddi komplikasyonların oluşma riskini önemli ölçüde artırır. Anne estetiğinden en az dört hafta önce ve dört hafta sonra sigarayı bırakmalısınız. Daha da iyisi, bunu sigarayı tamamen bırakmak için bir neden olarak kullanabilirsiniz.

Egzersiz için zamana ihtiyacınız olacak. Annelik estetiğinizin sonuçlarının uzun ömürlü olmasını sağlamak için dengeli bir diyet ve rutin egzersiz programı da dahil olmak üzere sağlıklı bir yaşam tarzına bağlı kalmalısınız.

Annelik estetiği özgüveninizi artırmaya ve görünüşünüzle gurur duymanıza yardımcı olacaktır.

Annelik estetiği, invaziv tekniklerin bir kombinasyonudur, bu nedenle deneyimli bir estetik cerrahı seçmelisiniz. Bu sayede sağlınızı ve güvenliğinizi riske atmamış olursunuz.

 

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..