Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

BOYUN ÇİZGİLERİ VE KIRIŞIKLAR

Boyun çizgileri veya boyun kırışıklıkları, ağzınızda, gözlerinizde, ellerinizde veya alnınızda görebileceğiniz diğer kırışıklıklar gibidir. Kırışıklıklar yaşlanmanın doğal bir parçası olsa da sigara içmek veya ultraviyole (UV) ışınlarına uzun süre maruz kalmak gibi bazı faktörler onları daha da kötüleştirebilir.

Bir miktar boyun kırışması kaçınılmazdır. Boyun çizgilerinizin derinliği ve diğer yaşlanan cilt belirtileri kısmen genetik tarafından belirlenir. Ancak, deneyebileceğiniz ürünler ve görünümlerini azaltmak için yapabileceğiniz yaşam tarzı değişiklikleri mevcuttur.

Boyun, vücudun sıklıkla unutulan bir parçasıdır. Birçok insan güneş koruyucuyu yüzüne uygulamak konusunda titiz olsa da genellikle boyun bölgesini gözden kaçırırlar. Boynunuzu güneşe maruz ve korumasız bırakmak erken kırışıklara neden olabilir.

Genetik, cildinizin nasıl ve ne zaman yaşlanacağı konusunda büyük rol oynar. Ancak nemlendirerek, sigara içmeyerek ve güneş kremi sürerek boyun çizgilerinin belirtilerini yavaşlatabilirsiniz.

Bir hareketi tekrar tekrar yapmak, örneğin gözlerini kısmak kırışıklıklara neden olur. Tekrarlanan hareketler boyun çizgilerine neden olabileceğinden, ne sıklıkta aşağı veya yana baktığınıza dikkat edin.

Boyun çizgileri nasıl azaltılır ve önlenir?

Telefonunuzu nasıl tuttuğunuza dikkat edin. Bu tekrarlayan hareketin boyun çizgilerine de neden olabileceğini biliyor muydunuz? Tüm kırışıklıklar kısmen tekrarlanan hareketlerden kaynaklanır. Bu nedenle örneğin sigara içen kişilerin ağız çevresinde çizgiler oluşur. Telefonunuza sürekli bakma hareketi boynunuzun kırışmasına neden olabilir. Zamanla bu kırışıklıklar kalıcı kırışıklara dönüşür.

Telefonunuzu kullanırken, yüzünüzün önüne yerleştirmeyi ve dümdüz ileriye bakmayı deneyin. İlk başta biraz garip gelebilir, ancak bu yaşam tarzı değişikliği boyun çizgilerinin oluşmasını önleyebilir.

C vitamini, cilt için harika olan antioksidan özelliklere sahiptir. Bazı araştırmalar, vitaminin, UV ışınlarının ve diğer çevresel faktörlerin neden olduğu hasarın bir kısmını, serbest radikalleri etkisiz hale getirerek tersine çevirebileceğini gösteriyor.

Sigara erken yaşlanmanın en önemli nedenlerinden biridir. Tütün dumanı kollajene zarar verir ve nikotin kan damarlarının kısıtlanmasına neden olur, bu da cildin daha az oksijen alması ve daha yaşlı ve daha kırışık görünmesi anlamına gelir.

Retinoidler A vitamininden elde edilir. En çok çalışılan ve ünlü yaşlanma karşıtı bileşenlerden biridir. Bazı ürünler daha yüksek retinol yüzdesine sahiptir; yüzde 2 en yüksek orandır. Birkaç günde bir küçük bir miktarla başlamak en iyisidir. Aksi takdirde, bileşen aşırı kuruluğa ve soyulmaya neden olabilir. Aralarından seçim yapabileceğiniz beş retinol formuyla, hangisinin sizin için doğru olduğu konusunda sağlık uzmanınızla konuşmak iyi bir fikirdir.

Birçok insan yüzünü nemlendirmeyi hatırlar, ancak boynu unutmak kolaydır. Bazı nemlendirici ürünler özellikle boyun için yapılır. Cildi nemlendirmek, kırışıklıkların daha az görünür olması için dolgun görünmesine yardımcı olur ve ayrıca gelecekteki kırışıklıkların oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir. Ancak, bilinçsiz kullanım yerine öncesinde mutlaka doktora başvurmanız önem taşır.

Botoks ve hyalüronik asit enjeksiyonu ile ameliyatsız tedavi mümkün!

Hyalüronik asit, yatay boyun çizgilerini azaltmada etkili olduğu bilinen enjekte edilebilir bir dolgu maddesi içinde yer alır. Etkinliği ortalama 12 ay gösterir.

Gittikçe daha fazla insan, normal yaşlanma ve boyun çizgisiyle ilişkili kırışıklıklarla mücadele etmenin bir yolu olarak boyun botoksuna yönelmektedir. Araştırmalar, botoksun kronik boyun ağrısını hafifletme yeteneğine de sahip olduğunu göstermiştir.

Botoks, bir tür botulinum toksin enjeksiyonudur. Botoks, kaslara kasılmasını söyleyen sinirlerden gelen kimyasal sinyalleri bloke ederek etki eder. Bu, cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlar. Botoks, yaşınız ve cilt elastikiyetiniz gibi belirli faktörlere bağlı olarak yaklaşık 3 ila 4 ay sürer.

Boyun çizgileri için farklı mezoterapi kokteyllerinden de faydalanılmaktadır. Ortalama 3-4 seans, 2 hafta aralıklarla yapılarak cilt elastikiyetinde iyileşme görülmektedir.

Boyun bölgesinde ki ince kırışıklıklar için mevsime uygun olarak tercihen kış aylarında fraksiyonel lazer ile cilt yenileme uygulamalarından da faydalanılmaktadır.

 

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..