Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '06

 
Kategori
Müzik
 

Bach- Ave Maria

Bach- Ave Maria
 

Ave Maria... Ne hüzünlü ve umutlu bir şarkı, yıllanmış, eski bir ev gibi melodiler... İnsanın içine dokunup, yüreğini eskilere, eski yaşanmışlıklara taşıyor. Aklına kırdığın kalpler, hataların ve elini tuttuğun sevdiğin geliyor...

Ne kadar asil bir parça... Sessizce başlayıp, insanın yüreğine dokunuyor. Yarım bıraktıklarını, hayatını hatırlatıyor... Ave Maria klasik müziğin yapıtaşlarından biri olan Bach'ın muhteşem ve bir o kadar da dokunaklı eseri. Her dinlediğimde yüreğimdeki kuşları uçururum uzak diyarlara, sevdiklerime. Ama hayat gibi kısa sürüyor şarkı tam hayallere dalmışken birden bitiveriyor.

Melodiler piyano ile kemanın eşsiz uyumu... Hissederek dinlenirse gerçekten birşeylere dokunan bir eser, şaheser... İlk önce piyano başlıyor, sanki hayatın başlangıcı gibi sonra ona keman eşlik ediyor.

Bende çalmaya çalışıyorum bu harika eseri ama dinlediğim kadar dokunaklı çalamıyorum. Duygu çok önemli bütün önemli sanat dallarında olduğu gibi. Duygumu katmalıyım, dinlerken hissettiklerimi, yaşanmışlıklarımı düşünerek çalmalıyım. O zaman nota bir yanda kalıyor ( notanın önemini de inkar edemem tabi) çalınan eserle yaşanarak çalınıyor.

Bach'ın bütün o bazı eserleri gibi Ave Maria da sanki bir kadına ithaf edilmiş, aşık olunan ama dokunulamayan ya da hayata adanmış yaşanılan ama kısa süren hayata... Eğer siz de bu güzel eseri dinlemek isterseniz www.beethovenlives.net sitesine girip mp3 ikonunu tıklayın Bach'ın Ave Maria sını bulup dinleyin o zaman beni daha iyi anlayacaksınız. Müzik hep yanınızda yoldaşınız, yariniz olsun...

 
Toplam blog
: 69
: 720
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

Ben 1982 İstanbul doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Süt ve Ürünleri ve Anadolu üniversitesi Çalışma Ek..