Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '12

 
Kategori
Bilim
 

Backlinkin seoya etkisi

Arama motorlarınde üst sıralara çıkmak için bir çok yöntem mevcut olup bu yöntemler ile en yüksek sıraya gelmek mümkün. Yalnız tüm bu mevcut yolların dışında en önemlisi ise Backlinktir.

Backlink hem sitenizin üst sıralara çıkmasına yardımcı olup aynı zamanda sitenizin Pagerank değerinide etkileyebilmektedir. Backlink çalışmaları sırasında dikkat edilecek hususlardan birisi ve en önemlisi ise backlink alınacak sitenin kendi siteniz ile aynı kategoriyi yani aynı konu hakkında bilgiler vermesidir. Google siteleri değerlendirdiği zamanlarda aynı içeriğe sahip siteden link alındığı taktirde link verilen sitenin güvenilir olduğunu var saymakta. Bu durumdan dolayı alınan her backlink’in arama motorlarında üst sıralara yükselmesinde büyük etki yaratmaktadır.

Bir çok webmaster ne kadar çok backlink o kadar yüksek sıra hayalini kurmaktadır ve bu yüzden webmasterler büyük hatalar yaparakak Google arama motoru sonuçlarından çıkartılır veya Google Sandbox olarak tabir edilen kötü bir duruma düşerek sıralamada en sonlara doğru gerilemektedir. Ortaya çıkan bu kötü sonuçların sebeplerinin en başındaysa yanlış ve çok sayıda backlink sağlamak geliyor.

Backlink alınırken toplistlerden backlink çalışması yapmak son derece yanlış ve hatalı bir hareket olarak algılanmaktadır. Siteniz için başlatacağınız backlink çalışmasını ilk günden yapmak size artı değil eksi olarak yansıyacaktır.

İnternet sitenizin üst sıralara çıkmasını sağlamak için backlink alacağınız sitelerin *****, virüslü veya arama motorlarının benimsemediği illegal ve adult içerik barındıran sitelerden backlink sağlamanız sizin zararınıza olacaktır. Ve tabiki backlink alırken link değişimi (Exchange) sistemlerine dahil olmanızda sizi bu yarışta arka sıralarda bırakacak etkilerdendir.

Backlink çalışmasına başlamadan önce kelime tespiti ve backlink alacağınız siteyi iyi bir incelemenin arından belirleyip işe koyulabilirsiniz. Backlink çalışmalarınız sadece normal web siteleri üzerinden olması yerine Sosyal Ağların desteğinide almanız size çok iyi bir avantaj sağlayacaktır.

İçeriğiniz ile ilgili olan siteleri Google başta olmak üzere diğer arama motorlarından bulmak için hedeflediğiniz kelimeyi aratarak sitenize backlink sağlayacak sitelere ulaşabilirsiniz. Kaliteli ve özgün içeriğe sahip sitelerden link almanız sizin için çok iyi olacaktır. Sosyal ağlar üzerinden siteniz ile ilgili tanıtım yazıları paylaşabilir, sitenizin duyulmasını ve bu şekilde arama motorları tarafından dikkat çekebilirsiniz.

Bir çok webmaster tarafından klasik düşünceler oluşmuş durumda olduğundan en çok backlink sahibi olan değil, en iyi siteden backlink alan her zaman arama motorlarında üst sıralarda olmaya hak kazanacaktır düşüncesini benimseyen site sahipleri kazançlı çıkacaktırlar.

Aldığınız backlinkleri Google üzerinden takip etmek için “link:siteadi.com” şeklinde arama yaparak bulabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 4
: 429
Kayıt tarihi
: 27.06.11
 
 

27 Haziran 1985 Samsun 'da doğdum. Özel bir şirkette sistem destek ekibinde çalışmaktayım...