Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Baharı bekle sevgilim...

Baharı bekle sevgilim...
 

Canın yataktan çıkmak istemiyor. Birbirinin aynı günler, takvim anlamını yitirmiş değil mi? Pencerenden baktığından savrula savrula düşen yaprakları göreceksin. Ayaklarının altında çıtırdayacak sarı sarı yapraklar. Dondurucu soğukta cilveleşen kedilere hayret edeceksin. Beklediğin mektup gelmemiş olacak. Sevdiğin adam seni aramamış olacak. Sevdiğin kadın belki senden çok uzakta olacak. Gözünü yatırıp uzaklara düşüneceksin. İçinde yarım kalmış şeylerin sızısı.

İş bulman gerekecek. Sıcak buğusu tüten bir ekmek için. Her sabah çıkacaksın evden akşam eve boş geleceksin. ‘’bana ne getirdin?’’ diyen bebeğin olacak , sen bir şeyler geveleyeceksin. Şehrin ışıkları su gibi akacak akşam olunca. Arabalar daha çok, şehir daha kalabalık, senin için daha bir tenha gibi gelecek sana. Sevdiğin bardakta içeceksin kahveni. Umudunu beslemeye çalışıp kendince teselliler yaratacaksın. Elini kafana yaslamış bulacaksın bir şarkıyla tanışırken usulca.

Uzak yerlere gitmek isteyeceksin. Okyanus mavisi adalara, puro kokan sokaklara, kahkaha sinmiş bulvarlara gitmek. Çok kolay olacak senin için, sadece hayal edeceksin. Bir kahve daha yapacaksın, elin telefona gidecek ama düşündüğün numarayı arayamayacaksın. Canın yemek istemeyecek , elinde kim bilir kaçıncı sigaran?

Kumsalları, kumların üstündeki ayak izlerini düşüneceksin. En son ne zaman mutlu olduğunu düşüneceksin , bulamayacaksın. Hayatı ve insan olmanın ne zor olduğunu tartışacaksın aniden kendinle. Sevmek isteyeceksin camına konan kuşu. Kuş , sen insan olduğun için kaçacak camından. Ama geceleri söylediği şarkıları işitip affedeceksin onu..

İşe ayakların zorla gidecek.Artık son model arabandan keyif almadığını itiraf edeceksin kendine. Yağmurda şemsiyen açılmayacak, piyangodan para çıkmayacak. Beklediğin mektup gelmeyecek. İçindeki huzursuzluk artacak da artacak. Geceler daha uzun, gündüzler daha kasvetli, yollar daha uzun olacak.

Ama herkes birbirinin kulağına eğilip fısıldayacak. ‘’ Baharı bekle, sevgilim’’ Çiçekler açıp, güneş doğduğunda her şey daha güzel olacak. Çünkü hayat, gözlerini kısmadan güneşe bakabilmek demektir.

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..