Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

27 Haziran '21

 
Kategori
Dekorasyon
 

Bahçede Çardak Yapımı

Bahçede Çardak Yapımı

Yaz mevsimini serin serin geçirmek isteyenler veya bahçesine çardak yapmak isteyenler; bu yazı tam size göre! Çardak yaparken nelere dikkat etmeniz gerekiyor, çardak nasıl olmalı,çardak nereye konumlandırılmalı gibi soruların cevapları hepsi yazıda!. Haydi başlıyoruz.

Çardağınızı oluşturmadan önce bahçenizde uygun bir alan belirleyin. Bu alan evinize kolay ulaşımı sağlayan ve bahçenizin tümünü görebilen yere konumlayın. Çardağınızı havuz yakınına, evinizin mutfağına veya çocuk alanına yakın bir yere konumlandırabilirsiniz. Bu konumlama çardağınıza fonksiyonel bir özellik katacaktır.

Çardak yapacağınız alanın güneşlenme ve rüzgar yönünü dikkate alın. Çünkü çardak içerisinde vakit geçirirken konforunuzu ve işlevsel kullanımınızı olumsuz yönde etkilememelidir.

Çardağın büyüklüğünü; içeride oturacak insan sayısına, bahçenizin büyüklüğüne ve içinde kullanacağınız oturma birimleri-aksesuarların ölçülerine göre belirleyin.

Çardak imalatınızda kullanılan ahşap malzemeden farklı ürünler tercih ederek evinizin, bahçenizin havasını değiştirebilirsiniz. Çelik konstrüksiyon, taş örüntü, perdeler, hasır örtüler ve bambu gibi malzeme kullanımı çardağınızı farklılaştıracaktır.

Çardak; hem fonksiyonel hem estetik değerler vermelidir. Bu nedenle çardak için kullanacağınız malzemeler bahçenizin dizaynına, evinizin rengine, şekline ve konfor zamanınıza uygun olmalıdır.

Bulunduğunuz yerin iklim şartları; çardak için kullanacağınız malzemelerin çeşidini belirleyeceğini unutmayın. Yıl içersinden sıcak hava esintisinin uzun sürdüğü yerlerde veya rüzgar şiddeti yıl içerisinde farklı boyutlarda yaşandığı alanlarda çardak yapımında kullanılan malzeme bir değildir. Bu farklılık uzun yıllar çardak kullanımına imkan verecektir.

Çardaklarda yükseklik önemlidir. Çardak yüksekliği; kullanım amacınıza, içinde rahat edebileceğiniz şekle göre belirleyin.

Klasik çardak sevenler için sarmaşık bitki türlerini yoğun kullanabilirsiniz. Sarmaşık çardağınıza doğal bir görünüm kazandırır. Yasemin, hanımeli veya gül sardırabilirsiniz. Mis kokular arasında konfor sağlayabilirsiniz. Asma bitkisi kullanmak; çardağınıza lezzetli bir hava katacaktır.

Çardağınıza sarmaşıkları sardırırken; bitkinin dallarını çardak gövdelerine sıkı bağlamayın. Sardıracağınızın malzemenin, keskin, zayıf ve sıkı olmamasına dikkat edin. Plastik kelepçeler, hasır ipler den yardım alabilirsiniz.

Sarmaşıkları çardağınıza sardırırken bitkiye zarar vermeyin. Bitkinin çiceklerinden, tomurcuklarından ve yapraklarından bağlamayın.

KOLAY GELSİN.

HAYDİ YAZIN BİR SONRAKİ YAZI NE OLSUN? https://www.instagram.com/tasozdemirozlem

YÜKSEK PEYZAJ MİMARI/////ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..