Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

12 Aralık '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bahçıvanlık Kursunu bitirenler ağaç dikme seferberliği başlattı.

Bahçıvanlık Kursunu bitirenler ağaç dikme seferberliği başlattı.
 

BAHÇIVANLIK KURSU MEYVESİNİ VERİYOR

Peyzaj Bahçıvanı Yetiştirme Kursu mezunları memleketlerinde ağaç dikme seferberliği başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nün organize ettiği ücretsiz Peyzaj Bahçıvanı Yetiştirme Kursu’na katılıp mezun olan Feyruz Yılmaz ve Nizam Öz bahçıvanlık kursundan öğrendikleri faydalı bilgileri memleketleri Bayburt, Aydıntepe İlçesi, Erikdibi Köyü’nde başlatılan ağaç seferberliğinde hayata geçirdiler. 7 hafta boyuca derslere girip öğrendikleri teorik ve pratik bilgileri nasıl hayata geçireceklerini ülke için neler yapabileceklerini düşünen iki çevre dostu memleketlerine ağaç dikme özlemi içindeydiler. Projeye finansman desteği veren Tekhnelogos Yazılım Şirketinin temsilcisi Durmuş Çalışkan’ın öncülüğünde Muhtarlık, Çevre ve Orman Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Erikdibi Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile görüşen ve fikirlerini söyleyen bahçıvanlarımız onlardan da gerekli ilgi ve desteği aldılar.

Yaptığımız görüşmede bahçıvanlarımız projelerini ve geçirdikleri aşamaları şöyle anlattılar: “Kilise Tepesi yamacındaki Köy tüzel kişiliğine ait merada ağaçlandırma yapmak için öncelikle bu işe gönül verenler olarak Köy halkının ve Muhtarlığının ittifakla onayını aldık. Köyün mera alanı ihtiyaçtan fazlaydı ve köylümüz de buna memnuniyetle onay verdi. Sn. Durmuş Çalışkan’ın meranın bitişiğindeki sulanamayan ve ekilemeyen bazı tarlaları da satın alarak ağaçlandırılacak alana katmasıyla Erikdibi Köyü’nün batısındaki Kilise Tepesi’nde 7000 adet fidan kapasiteli 50 dönüm alan oluştu. Orman Müdürlüğü’nün tavsiyesi ile Sarıçam diktiğimiz arazide fidanların yerlerinin işaretlenmesi ve dikilmesi için köylülerimizden yevmiyeli kişiler çalışmaktadır. Feyruz Yılmaz, Köyde 1 hafta kalarak İstanbul Ağaç A.Ş.’ nin verdiği kursta öğrendiklerini bu köylülerimize öğretti ve ağaçları nasıl dikeceklerini gösterdi. Ağaçların kuyularının kazılması da bir iş adamımızın tahsis ettiği iş makinesi ile yapıldı. Bu iş makinesinin yakıt bedeli ve operatör yevmiyeleri, Orman Müdürlüğünden sağlanan fidanların bedeli, dikenli telle koruma giderleri, nakliye ve benzeri genel giderler köyümüzde doğmuş olan Sn. Durmuş Çalışkan’ın sahibi bulundukları Tekhnelogos Yazılım Şirketi tarafından karşılanıyor. Böylelikle bu çalışma köylülerimize yük getirmeden hatta ekonomik olarak katkı sağlanarak gerçekleşmektedir. Köy muhtarımız da çalışmaların denetimini yapıyor. Aydıntepe Kaymakamımızın da katılımıyla Kilise Tepesinde tören düzenleyerek fidanlarımızı dikmeye başladık. Şu ana kadar 3000 adet fidan dikildi. Cumhuriyet Ormanı adını verdiğimiz fidanlarımızı gördükçe gurur duyuyor ve çok mutlu oluyoruz.”

Projelerini ve yaptıkları çalışmaları anlatmak üzere ve görüşlerini almak için İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’ye ziyarete gelen bahçıvanlarımız kurs koordinatörü İstanbul Ağaç ve Peyzaj İnsan Kaynakları Kalite Müdürü Mustafa Kalender ve Genel Müdür Eyyüp Karahan ile görüştüler. Genel Müdür Karahan konuşmasında “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Kadir Topbaş’ın talimatıyla başladığımız Bahçıvanlık Kurslarımızdan mezun olan sizlerin başarılarını ve ülkemize katkılarını izledikçe ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ve bu sosyal sorumluluk projemize daha da ağırlık verip daha da çok bahçıvan adayı yetiştirmemiz gerektiğini bir kez daha görüyoruz.” dedi.

Bahçıvanlarımız da “Böyle bir imkanı bize sağlayan başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’ye çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizde herkesin böyle yararlı kurslara katılmalarını ve yararlı çalışmalar yapmalarını öneriyoruz.” dediler. Genel Müdür Eyyüp Karahan, Tekhnelogos firma sahibi Durmuş Çalışkan ve Erikdibi Köyü Derneği Başkanı Mustafa Bayansal ile topluca hatıra fotoğrafı çektiren bahçıvanlar projelerinin devamını getirmek üzere ayrıldılar.

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..