Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '18

 
Kategori
İnançlar
 

Bahrül Meyyit Yani Ölü Deniz Ama Biz Daha Çok Lut Gölü Olarak Tanıyoruz

Bahrül Meyyit Yani Ölü Deniz Ama Biz Daha Çok Lut Gölü Olarak Tanıyoruz
 

Gölün yarısı Filistin yarısı Ürdün tarafında kalıyor ve bu göl spa merkezi olarak turistlerin ilgisini çekmeye çalışıyor.

*Volkanik sıcak su
*Çamur banyosu
*Çeşitli cilt bakımları
*Kürler vb.

   Yani aklınıza gelebilecek her şey, güzellik merkezi olarak bu gölde turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

   Çok tuzlu olduğu için gölde balık yaşamıyor. Suyun özgür ağırlığı çok fazla, boğulma ihtimali yok oturarak yüzüyorsunuz. Tuz yoğunluğu yüzünden insan istese de batamıyor. Hiç yüzme bilmeyen boğulmaz, yüzme bilen yüzemez. Batma yok, yüzme yok, balık hiç yok.

   Dünyanın en alçak bölgesi yani hem çökkünlük, hem de Lut kavmi temsil etme anlamında alçak…

   Dünyanın en çukur noktası. Deniz seviyesinden 417metre aşağıda. Deniz seviyesi sıfır, Lut gölün kendi derinliğe de 400 metre gölün tabanı deniz seviyesinden tam 800 metre daha aşağıdadır.

   Ölü deniz, Ürdün’ün belki de bu yüzden en çok turist çeken noktalarından birisi. Suyun içinde hiçbir araştırma yapılmamış. Dünya teknolojisi ile Lut gölün dibine girip araştırma yapmak ya mümkün değil, yada çok pahalı olduğu için kimse tevessül etmiyor. Kader şu an bu suyun altını saklıyor. İleride belki bu suyun altına inilecek. İlk çağ medeniyeti hiç bozulmadan burada bekliyor olabilir. Bu suyun kapladığı geniş coğrafya içinde ortalama 500bin kişinin yaşadığı 5 şehrin çökmüş olduğu bir alan üzerinde bulunuyor.

*Sodom
*Gomorra
*Adma
*Tseboim
*Tsoar

Ölü deniz Kuran_ı Kerim’de Lut kavmi olarak, eski Ahit’te Sodom ve Gamorra kentlerinin yıkılması olarak geçiyor.

   Gelelim Lut kavmine;  Lut kavmi sapıtmış bir kavimdi. Erkekler hanımlarını bırakmış kendi hemcinslerine düşmüş sapkın bir toplumdular. Allah’u Teâlâ tarafından üç büyük melek görev almıştı.

*Cebrail
*Mikail
*İsrafil

Melekler Halilürrahman şehrinde Hz. İbrahim (a.s.)  ziyaretine gelmişlerdi.  Hz. İbrahim (a.s.) kapısını çaldılar. Melekler kendilerini tanıtmışlar ve uzun yıllar boyu çocuğu olmayan artık, doğurmaktan ümidini kesmiş bulunan hanımı Sare’ye de, bir oğlu olduğunu müjdelemişlerdir.  Daha sonra hz. İbrahim (a.s.) sordu.  “Buradan sonra nereye gidiyorsunuz?”  dedi. Melekler; “Biz Lut kavmini helak etmek üzere vazifeyle gönderildik” dediler.

   Üç yakışıklı genç suretinde geldikleri yer bugün Lut gölünün kapladığı deniz seviyesinden tam 417 metre aşağısındaki bölge.

   Melekler Lut peygamberin evine misafir olarak gelmişlerdi. Ne acıdır ki; Lut peygamberin karısı da onların yani sapıtmışların arasındaydı. Bizzat gitti ve kendi yandaşlarına haber verdi. “Bizim eve üç yakışıklı misafir geldi” diye. “Görmelisiniz” dedi. Sapıtmış kavim hemen Lut peygamberin kapısına dayandı ve Lut peygamber evine gelen üç yakışıklı misafirleri istediler. Lut peygamber “Ey kavmim, işte kızlarım onlar sizin için daha temizdirler. Onları size nikâh edeyim” dedi. Kabul etmediler. “Ey Lut, sen kesin olarak biliyorsun ki, bizim senin kızların üzerinde bir hak iddiamız yoktur ve yine sen bizim neyi istediğimizi de pek iyi biliyorsun” dediler. Lut peygamber utanç içinde içeriye girdi. O, üç gençten birisi söz aldı. “Ey Lut, biz senin Rabbinin elçileriyiz. Onlar sana asla ulaşamayacaklar” dediler. Melekler kendilerinin kimler olduklarını tanıttıktan sonra ona, yapacaklarını da anlattılar.

   Gecenin bir kısmında aile efradıyla beraber yola çıkmalarını ve asla arkalarına bakmamalarını söylediler. Lut peygamber o gece şehri terk ederken aralarında karısı da vardı. İnananların içinde, şüphesi olan ve geride bıraktıklarına heves eden bazıları baktı. Bakmasıyla beraber taş kesilmişti.

   Bugün Lut gölünün hem Filistin tarafında hem de Ürdün tarafında taş kesilmiş insan sureti vardır. Her iki tarafta, o taşın halk arasında Lut peygamberin karısı olduğunu söylüyorlar. Elbette şüphesiz ki, Allah bilir.

   Lut peygamber ve ona inananlar çekildikten sonra Lut kavmi helak olmuştur. Allah ibret almayı nasip etsin inşallah.

   Bu anlattıklarım bir efsane değil. Ben sadece kısa bir özet geçtim ama Kuran_ı Kerim ayeti ayetine ispatlı bir şekilde anlatıyor. Daha detaylı öğrenmek isteyenler bakabilir.  Konuyu toparlayacak olursam, bugün insanların bilemediği o, kavime ait nice gizemi için de saklıyor. Bu suyun altı layıkıyla yoklandığında Pompei keşfi gibi o insanlar da her şeyi ile karşımıza çıkacaklar…

 

 
Toplam blog
: 58
: 264
Kayıt tarihi
: 19.03.17
 
 

Var bi'hayalimiz  ..