- Kategori
- Pratik Bilgiler
Baklava çeşidi: hurmalı baklava

HURMALI BAKLAVA
Malzemeler:
- 5 adet milföy hamuru,
- 250 gr. hurma,
- 100 gr. ceviz,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 1, 5 su bardağı su,
- 1 yumurta sarısı.
Yapılışı:
Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin. Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın. Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın. Soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.
BENİM YORUMUM
* Yemek Gerçekten güzel olmakla beraber Ramazanda da tercih edilebilir. Her insana uygun olan hurmalı baklava tatlısı damak tadına uygun tatlılardandır. Ayrıca baklavada kullanılan malzemeler bütçenizi sarsmaz.
* Tatil günlerinde akşamları Tv karşısında otururken çok güzel gider.
* Aman dikkat! Ravağı üstünüze dökmeyin zor çıkıyor. Ben şahsen denedim.: )