- Kategori
- Pratik Bilgiler
Mutfağın pratik bilgileri - 1

Bu yazımda vereceğim bilgileri ev hanımları kadar, yalnız yaşayan beyler ya da evde ev işlerinde eşlerine yardım eden beyler, ailesinden uzakta yaşayan bekar öğrenciler, bekar beyleri de ilgilendiriyor. Bu bilgiler, bana e-posta ile bildirilmişti ve önceki yazımda anlattığım Internet Portalın’da da yayınlamıştık. Ben bu bilgilerin bir çoğunu da kullandım. Sizlerin de bilgisine sunuyorum.
* Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin.
* Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun. Pirinç tuzun rutubetini alacak ve topaklaşmayı önleyecektir.
* Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin. Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın.
* Kaşar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin.
* Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmalarını önlemek için limonla ovun.
* Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir.
* Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin.
* Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın.
* Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz.
* Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun. Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz.
* Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemikkazanını bir evye’ye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun.
* Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.
* Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz.
* Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz.
* Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.
* Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.
* Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer.
* Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır.