Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '12

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Balık dolması

Balık dolması
 

balık dolması (alıntı)


Balığın dolmasını çok çeşitli yapıyorlar. Marmaris’te Almanya’dan gelen kardeşimin yaptığı balık dolmasının lezzeti bir başka. Marmaris’e gittiğimizde bize muhakkak balık dolması yedirir. Tarifini veriyorum.

TARİFİ:

Balık dolması yapmak için 1 kg mezgit veya levrek, uskumru da olabilir. Yıkanıp kılçıkları ayıklanır, kurulanıp kayık tabağa alınır. Bir kâsede 4 baş sarımsak ezilir, içine 1 kaşık acı, 1 kaşık tatlı salça ilave edilir, isteye bağlı tuz, 2 kaşık zeytinyağı, yarım limonun suyu. Hepsi birlikte karıştırılarak ayıklanmış balıkların iç ve dışına iyice sürülür. 2 saat buzdolabında bekletilir. Haşlanmış 1 bardak küçük, küçük doğranmış havuç, yine haşlanmış 1 bardak bezelye, isteye bağlı tuz ilave edilerek, 2 kaşık sıvı yağla bir tavada çevrilir ve buzdolabından çıkarılan balıkların içine doldurulur. Yeşil soğanın sapları sıcak suya batırılır çıkartılır ve balıklar bu saplarla bağlanır. Yağlanan fırın tepsisine dizilir ve fırında pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınan balıkların etrafı, yıkanmış roka, maydanoz, kırmızı soğan dilimleri ve dilimlenmiş domatesle üslenir servise sunulur. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..