- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Miso soslu ızgara deniz levreği

BALIK
Tarifteki gerekli malzemeler büyük market raflarında kolayca bulunabilir.
1 Tatlı kaşığı tereyağı
4 Yemek kaşığı miso sos ( Japonların soya ve şekerle yapılan sosu)
2 Yemek kaşığı mirin ( Japon sosu şerbet tadında)
1 Yumurta sarısı
2 Yemek kaşığı krema
1 Yemek kaşığı soya sos
Yeterince karabiber
5 Çorba kaşığı su
Deniz levreğini flote çıkartın tuz ve karabiberle ovarak ızgarada pişirin
Tereyağını tavada eritip miso sosu ve mirini ve suyu ilave edin. Kaynama noktasında çırpılmış yumurta ve kremayı ilave edin. Sos kıvamına gelince sosu servis tabağına alıp ortasına soyasosunu koyarak çatal yardımıyla dışa doğru çizikler halinde şekil verin.
Orta kısıma ızgaradan aldığınızLevreği koyup birkaç taze nane ve maydonoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.