Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

02 Temmuz '08

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Miso soslu ızgara deniz levreği

Miso soslu ızgara deniz levreği
 

BALIK


Tarifteki gerekli malzemeler büyük market raflarında kolayca bulunabilir.

1 Tatlı kaşığı tereyağı

4 Yemek kaşığı miso sos ( Japonların soya ve şekerle yapılan sosu)

2 Yemek kaşığı mirin ( Japon sosu şerbet tadında)

1 Yumurta sarısı

2 Yemek kaşığı krema

1 Yemek kaşığı soya sos

Yeterince karabiber

5 Çorba kaşığı su

Deniz levreğini flote çıkartın tuz ve karabiberle ovarak ızgarada pişirin

Tereyağını tavada eritip miso sosu ve mirini ve suyu ilave edin. Kaynama noktasında çırpılmış yumurta ve kremayı ilave edin. Sos kıvamına gelince sosu servis tabağına alıp ortasına soyasosunu koyarak çatal yardımıyla dışa doğru çizikler halinde şekil verin.

Orta kısıma ızgaradan aldığınızLevreği koyup birkaç taze nane ve maydonoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara