- Kategori
- Güncel
Balyoz ve Ergenekon'da katakulli var(mış)

odatv.com
Önce başbakanın son demecine göz atalım;
“Balyoz davasını alelacele hallettiler. Ergenekon’da halen gerekçeli karar hazırlanmadı. Burada bir katakulli olduğu çok açık. Bu davalarda haksızlığa uğrayan insanlar var. Çok ciddi sayıda tutuklu insan var. Bütün bu davalarda intikam hissiyle hareket ettiler. Kısacası paralel yapı bu davalarda görevini icra etti"
Peki sayın başbakan çok değil bir kaç sene önce daha duruşmalar devam ederken siz "ben bu davaların savcısıyım" demediniz mi? Ne değişti de savcılığına soyunacak kadar inandığınız bu davalarda "katakulli var" diye açıklama yapabiliyorsunuz? Katakulli olduğunu yaklaşan yerel seçim öncesinde aniden mi gördünüz yoksa başından beri biliyordunuz da müdahale etmek yerine suskun kalmayı mı tercih ettiniz.
Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan bu acımasız operasyon üzerinden başlatılan gühan çıkarma seanslarının ilk aktörü Kanadalı haham Tuncay Güney olmuştu. Söylediklerini anımsayalım:
"Ergenekon bir projeydi. Sona erdi."
Daha sonra sırayı başdanışman Yalçın Akdoğan aldı;
Cemaati işaret ederekten "Ulusal orduya kumpas kuruldu." dedi.
...
Toparlayacak olursak varlığı kanıtlanamayan, bir numarasına ulaşılamayan, darbe eylemlerini hayata geçiremeyen diğer bir anlatımla yapamadığı darbe eyleminden dolayı yargılanan bu davalarda günahsız yurtseverler yıllardır demir parmaklıklar arkasındadırlar.
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde değişen siyasi rüzgâr bu davalar üzerinden nemalanmayı kâr saymaktadır.
...
Karşılıksız, koşulsuz, dört dörtlük bir vatan sevgisinin hüküm süreceği günlerde sarmaş dolaş olmak üzere...