Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bana GORA ilki daha komikti. Ama AROG iş yapmaz

Bana GORA ilki daha komikti. Ama AROG iş yapmaz
 

Milliyet'ten alıntı resim.


Bu haftasonu Eşimle birlikte Cem Yılmaz'ın A.R.O.G. Filmine gittik. Açıkça söylemek istiyorum ki hayalkırıklığına uğradım. Neden mi ?

1 - Gora'da film bitene kadar güldüm - Arog'da toplasanız 4 defa gülmüşümdür.

2 - Gora'da firma reklamı daha azdı. Ama gel gör ki AROG'da Cem Yılmaz'ın reklemlarında oynadığı 3 firmaya da yer verilmiş.

3 - Bu sefer kaliteli espiri parmakla gösterilcek kadar azdı.

G.O.R.A gezegeninde tutsak olan Arif'e büyük kin besleyen Komutan Logar, onu zaman makinesiyle bir milyon yıl öncesine gönderir. Taş Devri insanları, dinozorlar ve prehistorik kuşların yer aldığı komedide Arif'in yeni maceralarıyla karşımızda.

Güldüğüm espiriler : 1 - Nil Karaibrahimgil'e kutu naneli şeker verip kendisinin şeker yerine VİAGRA hapını yuttuğu sahne.

2 - Viagrayı yuttuktan sonra karşısına çıkan yaşlı ve çirkin kadına " teyze çık önğmden yakma kendini " dioloğu. Daha sonra kadın bulamayan Arif ( cem yılmaz) , karşısına çıkan maymunu elinden tutup mağaraya götürmesi. Akabinde sabah olduğunda bir ağacın tepesinde Edip Akbayram'ın " Anama ana diyesin, babama baba diyesin nerde kaldın kibar gelin " şarkısı eşliğinde maumunla kucak kucağa uyanması.

3 - Arif ile Komutan Logar halıcı dükkanında konuşurlarken kızarak Arif'in Matrixteki gibi ( ilk Gorada da vardı bu yaa ) havaya yükselmesi ve tam el hareketi yapacağı sırada yan dükkandaki adamın gelerek " Arif abi şu elliliği bozcan mı bee " diyerek para getirmesi ve Arif havada iken parayı bozması.

4 - Komutan Logar : Şimdi seni 500.000 yıl geriye götüreceğim.
Arif : Nee 500.000 yıl mı ?
Komutan Logar : Ne o ? Beğenmedin mi ? O zaman düz bi milyon olsun : Muhahaha ahahahahaha...
Arif : Hayııııır. Olamazzzz.... Sahnesi.

5 - Arif : Hatun da tam devrinin kadınıymış. Taşşş taş ! ( Nil Karaibrahimgil'e bakarak söylüyor. Taşdevrinde oldukları için )

6 - Karşı rakiple esarettten kurtulmak için yaptıkları maçta ortahakemin vermediği faul kararı karşısında ;

Arif : Resmen penaltı kardeşim görmüyor musun ? Hangi devirde yaşıyoruz ?
Orta Hakem : Taş Devriiiii =)))))

Maçta gol pozisyonunda topa vurulmadan önce :

Rıdvan Dilmen : " VURURSA GOL OLUR " . espirisi......

Maça hazırlanırken antrenmanda yaptıkları golden sonraki YENGEÇ DANSI....

Bir de hatırlatmam gereken birşey daha var : Filmin fragmanında gösterilen Arif'in yaratık olarak doğan çocuğunun doğum sahneleri yoktu. Kırpmışlar resmen. Bence bu sefer fiyasko olmuş....

Vesaire vesaire...... Gözüme takılanlar bunlar . Ama hangisine güldün derseniz toplasan 4üne gülmüşümdür. Tabii herkesin mziah anlayışı farklıdır ona birşey diyemem.

Gözüme batanları yazdım sizlere daha da fazla anlatmaya eleştirmeye gerek yok. Adam yapmış film işte. Ama beğenilir mi beğenilmez mi bilemem. İçimden acaba keşke MURO'ya mı gitseydim diye de geçirmedim değil hani. Nalet olsun içimdeki Mizah sevgisine =)))))

sevgiler saygılar....

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..