Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Bandırma Yazıları: Bandırma 24. Kuş Cenneti Festivali.

Bandırma Yazıları:  Bandırma 24. Kuş Cenneti Festivali.
 

 Her yıl Haziran ayının başında Bandırma’da bir Festival düzenlenir. Belli bir program çerçevesinde, kentimize sanatçılar, konuşmacılar gelirler ; çeşitli etkinlikler düzenlenir.

Bu yıl ki Festival  (6-10. Haziran tarihleri arasında düzenlenmişti. Ve bir çok seçkin sanatçı konserler vermek üzere kentimize davet edilmişti. Sanatçılar ve  Konser tarihleri şöyleydi:

6 Haziran 2013 Murat Dalkılıç
7 Haziran 2013 Bulutsuzluk Özlemi
8 Haziran 2013 Kolpa
10 Haziran 2013 Gülşen

Bu konuda yazılan twit’lerden birinde diyor ki:

“İnsanlar neden güzel olan her şeyi yok etmek ister anlamıyorum bir çok şehrin düzlemek isteyipte eline yüzüne bulaştırdığı igrenç festivaller düzenliyor ben Bandırmalı değilim ama Belediye Başkanını bu konuda tebrik ediyorum çok güzel bir organizasyon yapılıyor bunun da kesintisiz her sene olması taraftarıyım lütfen gölge düşürmeyin…”

Bu düşüncelere ben de katılıyorum. Belediye Başkanı  Sayın Sedat Pekel bu Festivali ciddiye alıyor. Önceden arkadaşlarıyla birlikte çeşitli hazırlıklar yapıyor. Ve belirlenen tarihlerde belirli konferanslar, sergiler  ve konserler mutlaka yerine getiriliyor. Bandırmalılar ve çevre illerden, ilçelerden gelen konuklar mutlu olarak ayrılıyorlar.

Gerçi, Festivalin Adı konusunda bazı tartışmalar var. Çünkü Kuş cenneti aslında Bandırma'nın sınırları içinde olmasına karşılık, Manyas  ilçesine maledilmiş bir yer ama her iki ilçe de çok yakın komşudur ve Manyas Göl’ünü paylaşırlar.. Bu konuda tartışma yapmayı gereksiz görürler. Ama zamanla belki bu Festivalin adı Bandırma’ya özgü bir şey olabilir. Belki bu konuda bir yarışma açılabilir.

Sanatçı: MURAT DALKILIÇ
Konser Tarihi:  6 Haziran, 2013 - 20:00
YER: Belediye Festival Alanı - Cumhuriyet Meydanı - Bandırma / Balıkesir
-Uluslararası Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivalinde sahne alan Murat Dalkılıç konseri esnasında Taksim Gezi parkına destek verdi. (07 Haziran 2013 Cuma )

Sanatçı:  CİHAN YILDIZ
Konser Tarihi:  7 Haziran, 2013 - 20:00
YER: Belediye Festival Alanı - Cumhuriyet Meydanı - Bandırma / Balıkesir

Sanatçı:  KOLPA
Konser Tarihi:  8 Haziran, 2013 - 20:00
YER: Belediye Festival Alanı - Cumhuriyet Meydanı - Bandırma / Balıkesir

Sanatçı: :GÜLŞEN
Konser Tarihi:  10 Haziran, 2013 - 20:00
YER: Belediye Festival Alanı - Cumhuriyet Meydanı - Bandırma / Balıkesir

DİĞER ETKİNLİKLER:
Bandırma’da  bu yıl 24'üncüsü yapılacak olan "Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali"nde kortej yürüyüşü İstanbul’daki olaylardan dolayı  iptal edildi. (05 Haziran 2013 Çarşamba )

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali" saat 18.30'da Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergi açılışlarıyla başlayadı. (07 Haziran 2013, Cuma )

Etkinlikler, yağlı boya resim, fotoğraf ve filografi sergilerinin açılışıyla başladı.

Festival kapsamında "Bor'un Geleceği ve Özelleştirme Süreci" paneli düzenlendi Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın."Borlara sahip çıkmak, aynı zamanda ülkeye sahip çıkmaktır, vatana sahip çıkmaktır, demokrasiye, özgürlüklere sahip"... (8.6.13)

*Büyükşehir Gerçeği ile Kuşcenneti ve Bandırma'ya Etkileri" konulu panel yapıldı. (08 Haziran 2013 Cumartesi )

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..