Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '10

 
Kategori
Faizler
 

Bankaların uygulamaları ve karşı yöntemler!Bize uymaz anlayışı sonucu yayınlanmama riskine rağmen!

Bankaların uygulamaları ve karşı yöntemler!Bize uymaz anlayışı sonucu yayınlanmama riskine rağmen!
 

Bazen para ile hiç işim olmasın dedirtecek kadar!


Bankaların uygulamaları ve karşı yöntemler!

Siz hiç yaptığı uygulamalar nedeni ile verdiğiniz itiraz dilekçesini kabul etmeyen, etmeye yanaşmayan banka gördünüz mü? Ben gördüm

. Düşünebiliyor musunuz ?

Kamuya ait olsun ya da olmasın kamu hizmeti veren bir kuruluşun size karşı yapmış olduğuna inandığınız uygulamasına karşı dilekçe vereceksiniz ve bu dilekçe ilgili banka şubesi tarafından ‘böyle bir uygulamamız yok, siz dilekçeyi verin, işleme alındığına dair bir belge size veremeyiz, bilgisayar ortamında merkeze iletiriz onlar size döner.

Ama bize dilekçe verdiğinize dair size herhangi bir belge yada başka bir şey veremeyiz’ der. Yani başvurunuz banka tarafından hiç yapılmamış gibi görülür, yani olası bir araştırma ve incelemede size yapılan haksızlığın izlerine rastlanmaz.

Yapılan uygulamayı yazmaya kalksam inanın size de çok tanıdık gelecek, a bu yaşanmışlık benim yaşantımdan çalınmış bir örnekte diyebilirsiniz. İşte size ülkem bankasına ait yaşanmış ve tarafımca tüm yasal yükümlülükleri kabul edilmiş ve edilecek bir basit örnek.

Ben ve eşim Düzce'de öğretmen olarak görev yapıyoruz. Ve maaşımızı Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu anlaşma gereği Akbank Düzce şubesinden almaktaydık. Eşim ev almak için Akbank Düzce şubesinden 16 bin tl kredi çekti, aynı zamanda Akbank Düzce şubesinden almış olduğu kredi kartı da vardı ve üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getiren iki müşteriydik.

Gel zaman git zaman yine Düzce Milli eğitim Müdürlüğünün Halkbank ile yapmış olduğu anlaşma gereği maaşımızı Halkbank Düzce şubesinden almaya başladık.

Halkbank’ın yeni müşterilerine uyguladığı düşük faizli kredi uygulaması avantajlı göründüğünden, EFT ödemesi yapmak istemediğimizden, bankada sıraya girmek gibi bir külfetimiz olmasın, otomatik olarak kredi geri ödemesi yapılabilsin diye Akbank’tan aldığımız krediyi kapatmak istedik.

İşte ne olduysa bundan sonra oldu.

Garip uygulamalar ile karşılaştık.

Kredi erken kapatma gibi garip bir yaptırım sonucu krediyi aldığımız gün tarafımıza verilen geri ödeme planına aykırı bir şekilde erken kapatma cezası ödemek durumunda kaldık.

Diyeceksiniz oda bir şey mi? Değil tabi.

Yaşananlar bununla kalsa sineye çekip eyvallah diyeceğiz ama iş öyle değil. Halkbank Düzce şubesinden Akbank Düzce şubesine eşime ait krediyi kapatma açıklama ve talimatıyla 12.700 tl parayı EFT olarak gönderdik. Ve eşime ait kredi ödemesiniz bittiğini sandık.

14/05/2010 tarihinde yapılan EFT 21/05/2010 tarihine kadar Akbank Düzce şubesinde açık hesapta bekletilmiş. Kredi ödemesi gerçekleştirilmemiş.

Diyeceksiniz ki olur böyle basit hatalar.

Haklısınız insan faktörünün olduğu her yerde hata da olacaktır ama keşke öyle basit hata olsa.

Kredi geri ödemesi Düzce Akbank şubesi tarafından eşime ait maaş kartından kredilendirme yöntemi ile yapılmış. Eşime ait maaş kartı eksi bakiyeye düşürülerek ayrıca bir faiz uygulamasına tabi tutulmuş.

Bu kadar mı diyeceksiniz? Değil tabi.

Bir süre sonrada eşime ait maaş kartında olan bakiyede bu kredi ödemesi faizi sonucu kesilmiş. Bunca yıllık devlet memuruyum bu tür bir uygulama ile ilk karşılaştığım için gerçekten şaşkınım.

Düzce Tüketici Hakları Hakem Heyetine başvurdum. Orada rastlantı sonucu bulunan avukat durumla ilgilendi ve dinledi. Bankaların asla böyle bir açık vermeyeceğini söyledi. Bende kendisine belgeleri verdim. Şaşırdı.

Banka merkezinden eşime gelen telefon sonrası kredi kartı kullanım ücretini geri ödediklerini ve hesaba yatırdıklarını, 14/05/2010 tarihi itibariyle kredi kapatma talebinin kabul edildiğini ve kredinin kapatıldığını artı paranın hesaba yatırıldığını söylediler.

Şimdi siz bana ne güzel işte halledildi diyorsunuzdur içinizden değil mi?

İnanın hiçte öyle değil.

Başladığımız yerdeyiz. Kredi geri ödeme planına göre ödememiz gerekenden fazla ödedik. Kredi için tarafımızdan alınan yaşam sigortası fazlası tarafımıza ödenmedi. Kredi kartı için alınan ücret başka bir yol ile geri alındı. Gerisini bir başka seferde yazacağım. Bu yazının tüm yasal sonuçları tarafımca kabul edilerek kaleme alınmış olup tatil dönüşü mahkemeye başvurup tazminat davası açacağım. Sonucu yine burada paylaşırım.

 
Toplam blog
: 25
: 498
Kayıt tarihi
: 10.01.09
 
 

Tarih Öğretmeniyim. Trabzon/Of doğumluyum. Yazmayı seviyorum. Yazanları, yazarak paylaşanları daha ..