Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Siz Trabzon'u ne sanıyorsunuz?

Siz Trabzon'u ne sanıyorsunuz?
 

Dik Duruşun adı,TRABZON


Hakikaten siz Trabzon'u ne sanıyorsunuz? Basit bir kent ile birlikte karakter bulan basit bir Anadolu spor kulübü mü? 

Basit bir doğu kültürünün uzantısı mı? Yaşam kalitesi bakımından zayıf bir kentin yaşama tutunmuşluğuna simge futbol aşkı mı? 

Siz Trabzon'u ne sanıyorsunuz? Mikro milliyetçiliğin doruk yaptığı, klasik vatanseverliğin örnek gösterim kenti mi? 

Siz Trabzon'u ne sanıyorsunuz? Aykırılıklar kenti mi? Uçlarda ki yaşamın merkezi mi? Komik Temel fıkralarının yaşama şansı bulduğu kendine özgü bir coğrafyada ki yaşam merkezi mi? Köylü kültürünün ağırlığının olabildiğince hissedildiği bir cemaat yerleşkesi mi? 

Siz Trabzon' ne sanıyorsunuz? Bekli bütün bu yazılanların hepsi diyebilirsiniz, belkide kendinizce bir şeyler daha ekleyebilirsiniz kimbilir? Hep eksik olacak hep yanlış olacak. Başlarken, fikir üretirken bu gerçeğin bilinciyle hareket etmeli ve hep başka bir alternatif fikire açık kapı bırakmalısınız! Asilik, direnme, onur, karşı duruş, kaderine razı olmama, hareketlilik, sahip çıkma, sahiplenme, özdeşleşme, kişiliğin bir parçası haline gelme, ifade tarzı vb gibi kelimeleri korkusuzca söylemlerinize eklemeyi sakın unutmayın. Trabzon'u analtırken yukarıda bahsedilen kelimeleri sınırsız bir şekilde korkusuz ve umursamaz bir şekilde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir kavramdır "Trabzon" 

Siz Trabzon'u basit bir futbol anlayışını doruk yaptığı bir kent olarak düşünebilir, açıklayabilirsiniz ama gerçekte o bir duruştur. Onur denilen kavramı epeydir kullanmayı sıradan, banal olarak görmeye başlayan ülkem bu kelimeyi tekrar kullanmayı gerekli hisederse rahatlıkla "Trabzon diyebilir. 

Trabzon' denilince "Kurtuluş Savaşı"nı, manda ve himaye anlayışını tekrar tekrar yorumlamalıdır. Lig denilince üç İstanbul kulübü dışındakileri "FİGÜRAN" sayan anlayışa karşı ilk haykırış ve karşı duruşun adıdır Trabzon. 

Trabzon onur. Trabzon direniş, Trabzon başkaldırının adıdır. Siz Trabzon'u ne sanıyorsunuz? İşbirlikçi anlayışın, para uğruna her şeyi feda eden anlayışın, ayak oyunları ve entrikaların, satılmışlık ve ihanetlerin karşısında saf tutuşun adıdır "Trabzon" 

Böyle biline, böyle hatırlana, böyle anlatıla. 

 
Toplam blog
: 25
: 498
Kayıt tarihi
: 10.01.09
 
 

Tarih Öğretmeniyim. Trabzon/Of doğumluyum. Yazmayı seviyorum. Yazanları, yazarak paylaşanları daha ..