Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '11

 
Kategori
Blog
 

Yenildik!

Yenildik!
 

Yaşamak istiyorsan yaşatacaksın!


Hergün onbinlerce yeni üye ile merhabalaşan twitter, facebook gibi soyal paylaşım siteleri karşısında daha kaliteli ve daha seçkin iddiasıyla oluşturulan blog anlayışı da tarihe karışmak üzere.  

Kabul etmek zor ama gerçek olan bu. Basit bir web sayfası oluşturma sevdası ile başlangıçta epey rağbet gören blog paylaşım tarzı yenileşememenin ağır faturasını günden güne silikleşmek, sıradanlaşmak, önemsizleşmek, tercih edilmemek gibi ağır bir bedel ödeyerek misyonunu tamamlamaktadır.  

Bu milliyetblog için de gerçerli midir? Bunun değerlendirmesini ancak blog yönetimi ile sorumlu olanlar gerçekçi bir şekilde değerlendirebilecek veri ve bilgiye sahip olduklarından dolayı yapabilirler.  

Bizim elimizde olan argüman ve veri çok kısıtlı. Ancak okunma ve yorum gibi basit ölçülere baz alınarak yapılan değerlendirme sonucunda Milliyetblog sayfalarınında bu facebook ve twitter salgınından olumsuz şekilde etkilendiği görülmektedir.  

Blog yazarlarının bazılarında oluşan kayırılma ve kollanma hissi, ötekileştirme, önesizleştirme, figüranlaştırma yazılan blogların yayınlanmaması konusundaki aşırı zorlama olarak görelebilen gerekçeler bunda etkili midir? Bunun değerlendirmesi de ilgili sorumlular tarafından yapılmalıdır.  

Blog yazısı olarak seçilen yazıların istatistiki araştırması yapıldığında ne kadar özendirici tavır takınıldığı da sorgulanabilir. Teşvik eden blog yazılarının azlığı, yeni yazarların blog yazılarının yayınlanmaması konusundaki özendirici tavrın görülmeyişi bunda etkili olmuş mudur? Bilemiyorum.  

Gruplaşma ve bloklaşma basit ilkel dürdüler sonunda mevki ele geçirme anlayışı sonucu olarak blog yazarları arasında kendiliğinden oluşmuş bir yaklaşım mı olmuştur, yoksa çıkar birliğine yönelik içgüdüsel bir davranışın sonucu mudur? Onu da bilmem mümkün değil.  

Ama bir gerrçek var ki o da şudur; önemsizleşiyoruz!  

Sadece konuşmak yetmiyor, birine bir şey söylemek isteme gereği duyuyorsanız sizde birilerini dinlemeyi öğrenmelisiniz. Okunmak istiyorsanız, okumalısınız, eleştirilmek, önemsenmek, var olmak istiyorsanız birileri de aynı sizin hissettiklerinizi hissediyor ve sizden bekliyor.  

Bana güç katmayacak olana ben de güç vermem, desteklemem,  

Okumam,  

Yazmam,  

Önemsizleştireni önemli kılmam.  

Figüran olmam.  

Perdeyi indirir oyunu sonlandırırım.  

Bir çok blog yazarının eninde sonunda ulaştırıldığı sonuç bu olmuş ne yazık ki.  

Yazmıyorum.  

Yazmıyorsun.  

Yazmıyor.  

Okumuyorum.  

Okumuyorsun.  

Okumuyor.  

Basit ve yalın anlatımı ile hep birlikte intihar ediyoruz.  

Gerçekçi, amaca yönelik kaliteli bir tarzı terk ediyoruz.  

Blog yazarlığını öldürüyoruz.  

Kalite-paylaşım- özgüven-fikir-bakış tarzı gibi kavramlar ile birebir örtüşen blog yazarlığının devam edebilmesi için biraz daha dikkat demekten başka önerim olmayacak.  

Sağlık, mutluluk ve blog yazarlığı birlikteliğinin devamı dileğiyle.  

 
Toplam blog
: 25
: 498
Kayıt tarihi
: 10.01.09
 
 

Tarih Öğretmeniyim. Trabzon/Of doğumluyum. Yazmayı seviyorum. Yazanları, yazarak paylaşanları daha ..