Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Kadıköy'de kupa çilesi

Kadıköy'de kupa çilesi
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


Ziraat Türkiye Kupası’nda havlu atan Fenerbahçe bu kupadaki son maçında evinde Gençlerbirliği ile karşılaştı. Fenerbahçe’nin az şans bulan oyuncularına yer verdiği mücadeleye seyirci de ilgi göstermedi. Sonuçta karşılaşma da kimi zaman iyi mücadeleye sahne olurken özellikle 75. dakikadan sonra çile gibi bir hal aldı. 

Sahaya farklı bir kadroyla çıkan Fenerbahçe 11. dakikada penaltıdan, 20. dakikada da frikikten attığı iki duran top golüyle skoru bir anda 2- 0’a taşıdı ve ummadığı bir şekilde rahatladı. 

Atılan gol sayısının bile çeyrek finale çıkacak takımı belirleyeceği için özellikle Gençlerbirliği cephesinde ince hesaplar vardı. Bu skor bile Ankara temsilcisine yetiyordu ama Ankaragücü’nün Malatya’da alacağı skor her an her şeyi değiştirebilirdi. 

Gençlerbirliği ikinci yarı daha olumlu işler yaptı. Ama özellikle 55. dakikada Caner’in ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kalmasından sonra daha fazla pozisyon buldular. Nitekim 61. dakikada Fenerbahçe defansının hatasından da faydalanarak skoru 2- 1’e getirdiler. 

Bu dakikadan sonra yine pozisyonlar oldu. Ama maçın sonlarına doğru iki takım top çevirmeye başladı. Top dışarı çıkmadı bile. Bu dakikalar futbol adına sıkıcı dakikalardı ve çile gibi geldi. 

Fenerbahçe’nin sahadaki oyuncularından Semih zaten herkesin bildiği bir oyuncu. Guiza, uzun bir sakatlık döneminden sonra ilk kez forma giydi. Eksikleri var. Bilica, bildiğiniz gibi. Hala sert oynuyor. Caner, bu kafayla giderse Fenerbahçe’deki futbol hayatı çok uzun süreli olmaz. İlhan, üzerinde biraz daha durulursa başarılı olabilir. 

Elbette Fenerbahçe, hafta sonunda Trabzonspor karşısına farklı bir kadroyla çıkacaktır. Fakat Gençlerbirliği maçında kadroda yer alan bazı futbolcular olumlu sinyaller vermediler. 

Bu grupta bu akşam alınan sonuçlar Bucaspor’un işine yaradı. Beni sevindiren de bu oldu. 

Artık gözler lige çevrildi. Fenerbahçe, Trabzonspor’a göre moral yönünden daha iyi konuma geldi. Yine de hafta sonu bizleri çetin bir mücadele bekliyor. Bu mücadeleden centilmenlik ve futbol adına güzel şeyler bekliyoruz. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..