Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Yedek takım mı? As takım mı?

Yedek takım mı? As takım mı?
 

.


Gençlerbirliği kupa maçından önce bir yorumum vardı. Yedek takım diye nitelendirdikleri bu takım ile as takım bir maç yapsalar ve biz bu maçı Tv'den izleme şansımız olsa da görsek hangi takım maçta üstünlük sağlıyor diye. Gününde bir Özer ve kanatlardaki Dia ve Stoch yedek takım diye adlandırdığımız bu takımı uçurur demiştim. Dün gerçekten böyle oldu. 

Aykut Kocaman’ın elinde gerçekten çok iyi kadro var. Ama Aykut Kocaman bu kadroyu bozmak için elinden geleni yapıyor. Aykut Kocaman kadro kurarken özellikle orta saha için ilk olarak Dia ve Stoch’u kanatlara yazacak ve Emre’yi de ortaya koyup ondan sonra geri kalanları yazacak. Ama anlamadığım anlamak istemediğim, Aykut Kocaman Mehmet Topuz gibi sağ kanat özelliği olmayan, sağ kanatta oynadığında 2.lig topçusundan bir farkı olmayan ve sağ kanatta sadece mücadelesi ile bal yapmayan arı rolünde olan bir oyuncudan kanat adamı olmayacağını hala anlamış değil. Düşünsenize Antalyaspor maçında Fenerbahçe’nin kanat oyuncuları Mehmet Topuz ve Niang. Sonuç 1- 0 aldık ve 2. yarı kendi sahamızı savunduk bir gol yeseydik o maçta gitmişti. Herkes şunu savunabilir kupada iddiamız kalmadı, takım rahat ve takımın iyi oynamasını buna bağlayan çok kişi olabilir. Kesinlikle öyle değil. Sadece bu güçlü kadroda herkes yerli yerinde oynasın yeter. Emin olun dünkü Gençlerbirliği kupa maçında Antalyaspor ile oynadığın kadro ile çıksaydık yine çok zor anlar yaşardık ve dünkü gibi Caner’in kırmızı kartı öncesine kadar ki futbolu sahada göremezdik. Nedeni ise dünkü takımda sağdan Stoch, soldan Dia bindiriyorlar, rakip takım bu oyuncuları tutmak için iki oyuncuyla savunuyor, dün de buna orta sahadaki Özer, Cristian ve özellikle de Gökay’ın mücadeleci futbolu eklenince ilk yarı Gençlerbirliğine top göstermedik. Soruyorum var mı? As takım ile oynadığımız maçlarda şuana kadar rakibi böyle hapsettiğimiz bir maç. Kalemize bile gelemediler. Ve en önemli ayrıntı ise dün 11 kişi ile savaştı Fenerbahçe. Alex oynayınca biz 11 kişiye karşı 10 kişi ile mücadele ediyoruz. Bir de Dia ve Stoch defansa yardım etmiyorlar diye bir arada oynayamazlarmış. Yok böyle bir düşünce sadece bizim ülkemizde oluyor bu tarz muhabbetler. Beşiktaş’ta Simao ve Q7 top takipte iken çok mu koşuyorlar. Real Madrid’te C.Ronaldo ve Di Maria top rakipte iken çok mu koşuyorlar da Dia ve Stoch bir arada oynatılmıyor. Gülüyorum bu şekilde düşünenlere. Bu futbolcular top rakipte iken çok koşan oyuncular olmasa bile mevkilerinin gerektirdiğini yapan futbolculardır. 

Fenerbahçe’nin kadrosu kesinlikle şu şekilde olmalı. Kaleci Volkan Demirel, defans Dörtlüsü Gökhan Gönül – Lugano – Yobo – Santos Orta saha sağ kanat Dia, sol kanat Stoch orta üçlü Mehmet Topuz, Gökay ve önlerinde Emre Belezoğlu Forvet Niang. Bu kadro ile Fenerbahçe rakiplerini sahasına hapseder, Kalemize doğru dürüst gelemezler ve en azından Fenerbahçe gibi oynayıp taraftarların beklediği gibi heyecan duyduğu bir futbol oynarlar. Antalyaspor gibi bir takıma karşı ikinci 45 dakikanın tamamında defans yapıp gol yememek için uğraşmazlar. Bu yazıyı Fenerbahçe’nin resmi sitesine de göndereceğim. Belki Aykut Kocaman’da görüp okur umuduyla. 

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..