Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Yeter artık Aykut Kocaman

Yeter artık Aykut Kocaman
 

..


Bu Başlığı Yeni Malatya spor mağlubiyetinden dolayı yazmıyorum, Aykut Kocaman’ın bu zamana kadar ki yaptığı hatalarından dolayı diyorum. Israrla Mehmet Topuz’dan sağ kanat adamı yaratmaya çalışıyor, Mehmet Topuz sağ kanatta oynayacak bir oyuncu değil. Mehmet Topuz sağ kanadın gereklerini yerine getirecek bir oyuncu değil, oyunun sıkıştığı anlarda önündeki adamı geçerek çizgiye inecek bir oyuncu değil. Aykut Kocaman’da bunu bir türlü anlamış değil. Yeni Malatya spor maçında bile Mehmet Topuz vasatı aşamadı yok oldu gitti. Ama burada suç onun değil, Onu orda oynatanın. Mehmet Topuz orta sahada Emre Belezoğlu’nun yanında oynayacak ilk kişidir. Takıma bakıyoruz orta sahada Selçuk oynuyor, Fenerbahçe’de yeri yok artık bence. Caner son goldeki hatası ile kredisini tamamen tüketti. Santos desen çok teknik ama sol bek için olması gereken sertlik ve hız yok. Sol beke kesinlikle hızlı mücadeleden yılmayan ve ileri – geri çalışan bir transfer şart. Gökhan Gönül’ün yerinde oynayan Okan, tamam genç daha zamana ihtiyacı var ama bu haliyle takımda oynaması çok zor. Çok rahat çalım yiyor, dolayısı ile kanadını fazla savunamıyor. 

Cristian’ın bu takımda hiçbir şekilde yeri yok. Blica genelde iyi oynadığı maçlar da dahi eleştirlen biriydi artık takıma katkısı çok zor olur. Guiza en makul fiyata elden çıkarılmalı. 

Sadece tıkır-tıkır parasını alıyor. Takımda bu kadar sorun var iken transfer süresinin bitmesine az gün kaldı ve hala ne giden var. Ne gelen var. 

Kazım konusunada değinmek istiyorum. Kazım Fenerbahçe’de oynadığı zamanlarda hep kanatta oynadı bundan önceki yazılarımda da yazmıştım. Kazım Fenerbahçe’de forvet oynaması gereken ilk kişidir diye. Ve Galatasaray maçlarında Kazım’ın forvette ne kadar etkili oynadığını hep beraber görmekteyiz. Kazım ile ilgili yazdığım Linkler ve Yazılar. 

http://blog.milliyet.com.tr/Aykut_Kocaman_in_ilk_resmi_maci_olabilir_ama 

__futbol_bilgisiyle_sinifta_kaldi_/Blog/?BlogNo=256052 

Link içerisinden alıntı : Anlamadığım bir nokta da belki gereksiz yere kırmızı kart görmesinden dolayı takımdan uzaklaştırılır yada çok büyük cezalar verilebilir ama Fenerbahçe’deki bulunan futbolcular arasında forvette oynaması gereken ilk kişi Kazım’dır. Güçlü, topu ayağında tutar, rakibi geçer, hava topu alır. Gökhan Ünal ve Semih bir Kazım etmez. 

http://blog.milliyet.com.tr/Carlos__Keita_yi__Gokhan__Arda_yi__Kazim 

__Servet_ve_Gokhan_i_Bitirdi_/Blog/?BlogNo=210300 

Link içerinden alıntı : Kazım – Servet ve Gökhan Zan: Kazım dün gerçekten müthiş mücadele etti takımı adına savaştı adeta. Dün epey bir pozisyon kaçırmasına rağmen kesinlikle bu takımın en iyi forveti ve forvette oynatılması gereken ilk oyuncusudur. Servet ve Gökhan ikili mücadeleleri nefesleri kesti ve ikili mücadelelerde gerek Servet’i gerek Gökhan’ı hep yere serdi. Girdiği pozisyonlardan da en az birini değerlendirseydi Kazım kesinlikle maçın adamı olurdu. Ve ikili mücadelelerde kazandığı topların hepsini hakem faul diye kesti fakat çoğu faul değildi ve hakem çoğu atağımıza sünger çekti. Düello Kazım’ın. Dün ilk 11’de Kazım yerine Guiza’nın oynadığını düşünürsek Kazım’ın takıma katkısını daha iyi anlarız. Guiza olsaydı Servet ve Gökhan karşısında hiçbir hava topunu alamazdı, Kazım bunları aldı ve topu takım arkadaşlarına aktardı. Guiza olsaydı Servet ve Gökhan karşısında ikili mücadelelerde yerden kalkamazdı, Kazım ayakta kalan kişi oluyordu. Tekrardan diyorum Kazım Fenerbahçe’nin oynadığı tek forvetli sistemde oynayacak en ideal forvetidir……. 

Yorum Sizin.. 

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..