Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bardağın dolu kısmı

(-) Den (+) , Negatiften pozitife, Olumsuzdan olumluya, Kötümserlikten iyimserliğe… Her tutum ve davranışlarımızla bunu amaç haline getirmek için;
Eğer çalışıyorsanız gelecekte başka bir yerde mutlu olmayı değil; işinizle mutlu olabilmeyi düşünün. Bulunduğunuz yer ve zamanın en iyi yer ve zaman olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bir konu ile meşgul olurken başka bir konu ile uğraşmayın. Bitmesini bekleyin. Gelecekteki mutsuzluğu beriye getirmeyin.
Planlı yaşayın. Hayattaki önceliklerinizi belirleyin. Uzun, orta, kısa vadeli planlar yapın. İş, eğlence, sağlık, eğitim ve diğer aktiviteleriniz planlayın. Planları olmayanlar planları olanlara hizmet ederler.

Olayların olumlu kısmına bakmayı, daima iyimser olmayı alışkanlık haline getirin. Olumlu düşünce, gülümseme ve pozitif bakış bulaşıcıdır. Farkında olmadan karşınızdakini etkileyeceğinizi göreceksiniz.

Derece derece konuşma olanaklarınızı geliştirin. Siz konuşmaya başladığınız anda sizi dinleyenleri bir nebze dahi olsa geçtiğinizi kanıtlamış olursunuz.
STÖ de çeşitli dernek ve teşkilatlarda aktif görev alın. Sorumluluk üstlenin. Kilimin bir ucundan tutmaya çalışın.Hiç bir şey için cesaret edemeyen hiçbir şey için umut besleyemez.
 
Toplam blog
: 154
: 861
Kayıt tarihi
: 25.01.10
 
 

Rize nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdum. 1969 yılında ilkokul,1972 yılında ortaokul,1975 yılınd..