Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

Barlas Özal'ı arıyor aslında

Barlas Özal'ı arıyor aslında
 

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından düzenlenen ’Başarıya giden yolda fırsatlar ülkesi Türkiye’ konulu konferansa katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Erdoğan, bir süre gazeteci Mehmet Barlas’la sohbet etti.
Oldukça samimi geçen sohbet sırasında Mehmet Barlas’ın, Erdoğan’ın yanağını okşaması ilginç bir görüntü yarattı. (Milliyet- 23.02.2007)”

Başbakanımızın yakınlığı “Vatandaş” ile “Halk” arasında değişiklik arz ediyor. Ankara’da “halk” ın Ulus semtinden Kızılay semtine doğru kayması nedeniyle, bir sayın büyüğümüzün “halk Kızılay’a doğru geldikçe vatandaş Çankaya’ya doğru çekiliyor” sözü çok ünlüdür.

Sayın başbakanımız halka "al ananı git" derken, vatandaşa yanağını okşattırıyor. Halk yıllardır kendine yakın ve hatta kendinden birini seçmek için çabalıyor, en son ümidi AKP idi, onların muhafazakar, dindar, olmaları ile kendilerine yakınlık arasında bağ kurmuşlardı.

Dilerim görmüşlerdir bu durumun olmayacağını. Hatta ne olacaktır biliyor musunuz, 2007 seçiminde AKP listelerinde daha fazla vatandaşa yer verecek, listelerde daha az halk olacaktır. Çünkü AKP sosyolojisi bu beş senede kendi vatandaşlarını oluşturdu, bu vatandaşların, elbiseleri, türbanları, ayakkabıları, tatilleri farklılaşmaya başladı, markalaşmaya başladı, o nedenledir ki, artık halk başbakanın yanağını okşayamayacaktır, ancak vatandaşlar okşayabilecektir. Bu benim naçizane tahminim, yanılmaktan üzüntü duymam.

Barlas’a gelince, Özal’ın ölümünden sonra ezberi bozuldu sayın Barlas’ın. O yeni Özal’ını arıyor, onun sayın başbakanın yanağını okşamasını, bir körün tanıma arzusu ile dokunma eylemi olarak görüyorum. Ama buradan sesleneyim maalesef Recep Tayyip Erdoğan, Özal değil olamaz da.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..