Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '11

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Başarılı bir yönetici

Planlar: Uzun, orta ve kısa vadeli planlar yapar. Her planın ikinci üçüncü ve daha çok yedek alternatif planlarını de hazırda bulundurur. 

  1. Ne yapacağını,
  2. Atacağı adımları,
  3. İhtiyaç duyacağı kaynakları önceden tasarlar.

Gelecekte karşılaşacağı sorun ve imkânları tahmin edebilmek için daima ileriye bakar. Aracı süren sürücünün daima aracından beş metre ileriye baktığı gibi ancak arada bir de dikiz aynasından geriye de bakarak. Ulaşmak istediği amaçları açık bir şekilde belirtir. Bu ana amaçlara ulaşan ara amaçları belirler. Kararlara çalışanları ortak eder. Kendi ürünü olan kararını dahi çalışanlarla paylaşıp onlara mal ederek alınmasını sağlar. Amaçlarına ulaşmak için takip edeceği kademeleri kararlaştırır. İşin tamamlanması için gerekli zamanı tayın eder. Kullanılacak metotları tespit eder. Programları uygulamak ve amaçlara ulaşmak için gerekli kaynakları tahsis eder. 

Organize Eder: Ortak bir amaca ulaşmak için ekibinin işini koordine eder. Teşkilatın yapısını geliştirir. Sağlam ve istikrarlı teşkilat birimleri meydana getirmek için işi tanzim eder ve gruplandırır. Yetki ve sorumluluk dağıtır. Ortak çalışma ortamının en iyi ilişkilerle gerçekleşmesi yolunu açar. 

Yönetir: Hareketi başlatır. Ekibiin iki veya ikiden fazla mensubuna uygulanacak kararlar verir. Kendisi ve etrafındakilerle ilgili iletişimi sağlar. Etrafındaki ve astlarına teşvik eder, ilham verir ve motive eder. Cesaret verir. Mahiyetindekileri davranış, bilgi ve yeteneklerini geliştirir, onları meslek içi gelişme ve yetişmelerini sağlar. 

Kontrol Eder: Sonuçları değerlendirir ve tanzim eder. Performans standartlarını geliştirir. Değerlendirme ölçütleri oluşturur. Sonuçları bir rapor halinde kaydeder ve ölçer. Başarıyı değerlendirir. Düzeltilecek yerleri süreç içinde düzeltme yoluna gider. 

 
Toplam blog
: 154
: 861
Kayıt tarihi
: 25.01.10
 
 

Rize nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdum. 1969 yılında ilkokul,1972 yılında ortaokul,1975 yılınd..