Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Başarılı insanların ortak özellikleri

Başarılı insanların ortak özellikleri
 

“Vazgeç” diyenlere kulak asmayın. Çünkü onlar öyle yaptı..

Marilyn Monroe

Mutsuz ve yalnız geçen bir çocukluktan sonra ilk gençlik yıllarında başvurduğu modellik ajansları kendisinden model değil olsa olsa sekreter olacağını söylediler. Oysa kulaklarını tıkadı ve inatla ilerledi. Belki yine mutlu olamadı ve genç yaşta hayata veda etti ama kendisine burun kıvıranlara inat bugün hâlâ unutulmaz ve eşsiz bir sinema yıldızı olarak parlamaya devam ediyor.

Soichiro Honda

Milyar dolarlık şirket Honda, üst üste gelen başarısızlıklar sonrasında kendi şansını yaratarak zirveye ulaşanlardan. Soichiro Honda, okul yıllarında küçük atölyesinde geliştirdiği piston ringlerini Toyota’ya sunmuştu. Ancak bunların Toyota standartlarına uymadığı söylenip kendisine kapı gösterilince işsiz kalan Honda daha da hırslandı. Çevresindekiler kendisine gülüp tasarımlarının çok saçma olduğunu söyleseler de o asla umudunu yitirmedi. Evinde scooter üretmeye başlayarak Honda’nın tohumlarını attı ve kendi işinin patronu olmayı seçti.

Harland David Sanders

Bugün dünyanın her yerinde mağazası olan, nefis kızarmış tavuğun adresi Kentucky Fried Chicken’ın kurucusu Sanders, başlangıçta ürününü satma konusunda tam anlamıyla çuvallamıştı. Meşhur ama gizli tavuk formülü nihayet bir restoran tarafından kabul edilinceye dek tam 1,009 kez reddedilmişti. Evet, yanlış duymadınız. Sayması bile zor!

The Beatles

Dağılmalarının üzerinden yıllar geçse de bu grup bitmeyen bir popülarite ve büyüye sahip. Bunu kim inkar edebilir? İlk albümlerini yaptıkları sırada başvurdukları yapım şirketi aynen şöyle demişti: “Müziklerini beğenmedik, gitar tekniği olması gerektiği gibi değil!” Ancak dünyanın geri kalanı onlarla aynı fikirde değildi.

Robert Goddard

Roketlerin babası olarak anılan ünlü fizikçi Robert Goddard kontrollü sıvı yakıtlı roketlerin öncülerinden. Dünyanın ilk sıvı yakıtlı roketini 6 Mart 1926'da geliştirdi. O zamanlar roketle uzay seyahati bir hayalden ibaretti. Zamanın ötesinde düşünen ve çağdaşları tarafından anlaşılamayan Goddard’dan bugün saygıyla söz ediliyor. Ancak hayatı boyunca çalışmaları bilim adamları tarafından reddedilerek saçma ve hayat geçirilmesi imkansız olarak değerlendirilmişti.

Robert Sternberg

Psikoloji biliminin önemli isimlerinden Robert Sternberg, Yale Üniversitesi’ndeki ilk dersinde “C” almıştı. Ona bu notu veren psikoloji hocasından bir de şu sözleri işitmişti: “Psikolojide zaten meşhur bir Sternberg var, bir taneye daha hiç gerek yok.” Ancak o, hocasını ters köşeye yatırdı ve üniversiteden yüksek onur derecesiyle mezun oldu. Zekayı yeniden tanımlayarak triarşik zeka kuramını geliştirdi. Pek çok üniversite kürsüsünde ders vermeye devam ediyor. Ayrıca Amerikan Psikloji Derneği’nin de başkanı.

Stephen King

İlk korku romanı Carrie, 30 yayınevi tarafından geri çevrilmişti. Sonunda pes edip kitap taslağını çöpe attı. Çok şükür ki eşi taslağı çöpten aldı ve kocasını son bir kez daha denemesi için cesaretlendirdi. Ve biz, muhteşem korku romanlarının best-seller yazarı Stephen King’i kazanmış olduk. Teşekkürler Bayan King!

Jeanne Moreau

Fransız aktris, film endüstrisine ilk girdiği yıllarda bir yönetmen kendisine sinema için yeterince güzel olmadığını ve bu işi bırakmasını söylemişti. Ancak Moreau, ona kulak asmadı. İyi ki öyle yapmış; çünkü oynadığı 100’den fazla filmden pek çok ödülün kazandı.

 
Toplam blog
: 27
: 1610
Kayıt tarihi
: 30.12.06
 
 

Kobi Danışmanı www.facebook.com/projeyazdanismanlik   ..