Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '13

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakan'ın sonu ne olur?

Başbakan'ın sonu ne olur?
 

Başbakanın sonu mu?


Başbakan Erdoğanı ve Türkiyeyi önümüzdeki süreçte neler bekliyor?

Erdoğanın önünde iki seçenek var bence

1. seçenek Cumhurbaşkanı olması. Ülke içinde kendisi içinde en iyisi bu. Cumhurbaşkanlığı daha pasif bir görev. Hem 3 dönem şartını da yerine getirmiş olur. Yerine de Abdullah Gül partinin başına geçer eski şaibeli isimlerle yollarını ayırırsa AKP iktidarı devam eder.

2. seçenek Başabakan olarak yola devam etmesi bu hem ülke hem kendisi için tehlikeli bence. Peki neden? Sürekli artan bir gerilim var. Amerika, Avrupa ve İsrail Erdoğanı son dönemdeki sivri çıkışları ve sert tavırları nedeniyle göndermek istiyor. Tamam gitmesin kardeşim diyenlere sorum şu; onlar mı dünyaya hakim biz mi? Adamlar dünyayı yönetiyor efelenmeyle bu devletlere karşı gelinmez. Hele ki AKP gibi yumuşak karnı çok olan bir partiyi adamlar çok kolay alaşağı ederler. Adamların da tek problemi adam gibi muhalefet olmaması, belki de bu yüzden cemaat gibi güçlü bir yapıyı AKP ile karşı karşıya getirdiler.

Kılıçdaroğlu Amerikaya gittiğinde adamlar onun da eline bir takım dosyalar ve görevler verdiler ama onu yedekte bekletiyorlar diye düşünüyorum. Onlar daha çok Gül'ün üzerine oynayacaktır. Neticede Türkiyede sol bir iktidar zor.

Son ve en acı seçenek ise Suriye ve Mısır örnekleri olsa gerek Onu da ülkesini seven kimse istemez.

Dedim ya bence en iyisi 1. seçenek.

 
Toplam blog
: 5
: 144
Kayıt tarihi
: 29.11.13
 
 

Akademisyen ..