Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '19

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakan Kim Olacak?

Mart seçimleri sonucunda İmamoğlu mazbatasını aldığı andan itibaren Erdoğan ile birlikte uyumlu çalışılması hem İstanbul için hem de ülke için iyi sonuçlar doğuracağını ve uyumlu çalışmanın ülke kalkınmasına katkı sağlayacağını o günlerde çok yazdım.

Mazbata geri alındı, 23 haziran'da İstanbul seçim tekrarlandı ve ikinci kez Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı.

Gene aynı düşüncemi korumaya çalışıyorum. Seçmen iradesi sonuçlandı, artık bundan sonra halka hizmet süreci başlamıştır.

Ülke ekonomisinin büyük çoğunluğunu barındıran İstanbul'un getirilerini madem ki ülke hazinesine katkı sunmaktadır, o halde Erdoğan'ın da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile uyumlu çalışma sorumluluğu olduğunun altını çizmek isterim.

Sözün özü şu; Erdoğan ile İmamoğlu hatta Yavaş ile uyumlu çalışmaları gerekmektedir ülkenin geleceği için!

Bu bir..

İkincisi, bugünlerde parlamenter sistemine dönüş gündeme geldiğini görüyoruz. Gündeme her ne kadar Kılıçdaroğlu getirmiş olsa da bütün ülkeyi yakından ilgilendiren bir konu olması sebebiyle ben gene de Erdoğan diyeceğim..

Erdoğan'ın da parlamenter sistemine geri dönüşüne sıcak baktığını düşünüyorum her ne kadar ilgisiz gibi görünse de..

Özellikle 23 haziran seçimlerinde seçmen siyasilerin uyumlu politika yapmalarını istemiştir.

Erdoğan, anamuhalefet liderini bundan sonra ciddiye almak zorundadır. Yerel seçimlerde büyük başarı sağlamış olan Kılıçdaroğlu'na bundan sonra Erdoğan 'bay Kemal' gibi, 'zat' gibi yakıştırmalarını da yapmayacağını düşünüyorum.

Tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'yla uyumlu çalışması gerektiği gibi Kılıçdaroğlu ile Erdoğan'ın da uyumlu bir şekilde siyaset yapmaları gerekmektedir.

Siyaset'te her an herşeyin olması mümkün olduğunu düşünürsek, bir bakmışız Erdoğan ile Kılıçdaroğlu başbaşa görüşerek parlamenter sistemine geri dönüş için mutabakat sağlanmış ardından referanduma gidilerek parlamenter sistemine geri dönüş oylanmış ve partili cumhurbaşkanı sistemi tarih olmuş.

Dahası da var..

İki bakmışız, parlamenter sistemine geri dönülmüş, erken seçime gidilmiş, Erdoğan cumhurbaşkanı görevine devam ederken Kılıçdaroğlu Başbakan koltuğuna seçilmiş.

Neden olmasın?

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..