Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Başbakana saray için Atatürk Orman Çiftliği kurban edildi...

Başbakana saray için Atatürk Orman Çiftliği kurban edildi...
 

Bu nasıl bir hesaplaşma duygusudur bilinmez. Her halde kendi cümlelerinde geçen “kindar” sözcüğünün anlamı bu olsa gerek.

Atatürk orman çiftliğinde yapılacak yeni başbakanlık konutu için 3000 (yazı ile üçbin ağaç) kesildi.

Ankaranın Akciğeri olan bu bölge inanıyoruz ki Atatürk'ten miras olmasa, onun adını taşımasa bu hükümet tarafından bile talan edilmez, Ankaralıların temiz havalarının bir bölümü daha gaspedilmezdi.

Başbakanın başkanlık sistemine geçişte kullanacağı bu sarayın ABD deki beyaz saraya benzeyeceği söyleniyor. Bu iş için sizin bizim cebimizden harcanacak para ise tam üçyüz milyon lira. Dikkat edrseniz, Atatürkün mirasını katlederken kendi lüks tutkularının ücretini yapılan zamlar için bizlere ödetiyorlar. Bu israf , bu lüks tutkunluğu bununla da kalmıyor.

Başbakan için yeni bir Airbus 320-200 alınıyor. Normal satış fiyatı 200 milyondolar olan bu uçak adeta yeniden yaratıldı. Tamamen lüks ve konfor abidesi olan uçak 400 milyon dolara maloluyor. Biz garibanlar da içkiye zam, akaryakıta zam derken iğneden ipliğe zam ile ödüyoruz. Aferin bize.

Bilmeyenlere hatırlatalım. AKP döneminde kurulan başbakana özel filoda altı uçak ve bir de helikopter var. Bence başbakanın zırhlı araçlarını gezilerine götürmek için iki kargo uçağı da alsalar iyi olacak. Maliyet çok da önemli değil. Nasılsa sigara içki ve akaryakıt var.

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..