Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '12

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakanın evinde böcek çıktı…

Başbakanın evinde böcek çıktı…
 

Peh, bu da haber mi? Özellikle kışın nemli ortamlardan kaynaklanan böcekler hemen her evde çıkıyor. Tabii çeşitli yöntemlerle de yok ediliyor. Bu iş başbakanın evinde olunca titizlikte tabii had safhaya çıkmış ve bütün ev tabiri caizse sökülüp yeniden yapılmış. İşte bizim güzel dilimiz Türkçemizin bir azizliği de bu.

Bir ülkede başbakanın evinin dinlenmesi ne anlama gelir? Dinleyenlerin üstün teknolojisi, başbakana birilerinin güvenmemesi ve ne yaptığını takip etmek istemesi veya daha birçok sebep sayabiliriz. Ama kendi başına bile bir başbakanın evinin dinleniyor olması vahim ötesi bir durumdur. Ülkede güvenlik diye bir durumdan söz edilemeyeceğini gösterir. Bu da insanların huzur ve rahatı hayal bile edemeyeceğinin kanıtıdır.

Kusura bakılmasın ama ülkemizde politikanın girdiği konulara ihtiyatla bakmak lazımdır. Başbakan bu durumu neden açıkladı acaba? Gündemi tek başına belirleyebilen tek kişinin o olduğunu düşünürsek, iki ay önceki olayı şimdiye kadar neden açıklamayıp şimdi açıkladığını düşünmek gerekir. Her türlü konuşmanın altından öyle başka şeyler çıkıyor ki, politikacıların sözlerinden çok o sözlerin arkasına bakmak gerekir diye düşünüyorum.

Hatırlayacaksınız, bir ara Arınç bey, bana suikast düzenleyeceklerdi demiş ve ülkenin kozmik odası tarumar edilmişti. Gerçi basit bir krokiyi bile ezberleyemeyecek kadar zayıf zekalı suikastçı ordu mensuplarının olabileceğini var saymak ordumuza yapılan bir hakaretti ama yinede ortalık bulandırılmış ve bir kısım vatansever tutuklanmıştı. Acaba bu açıklama da böyle bir işe taban mı olacak, yoksa bütçe görüşmelerinin sancılarını örtmek hatta belki milletvekili aylıklarına bir zammı daha aradan geçirivermek için kullanılacak bir battaniyemidir bilemiyoruz.

Neden bu kadar karamsar olduğumuzu da açıklayalım. Günümüzde her şey, ama her şey iletişim üzerine kurulu. Teknik servislerin zaman zaman ispat da ettikleri biçimde kullandığımız her türlü teknoloji aygıtı, istendiğinde bir dinleme cihazı olarak kullanılabilme hüviyetine sahip. Sizi dinlemek isteyen takma dişinizden tutun da evdeki çamaşır makinesine kadar her türlü aleti kullanabilir. Yeter ki istesinler.

Burada önemli olan şey bir başbakanın dinleniyor olmasıdır. Sizi dinleyenlerin istediği gibi yönlendirmesi de söz konusudur. Çünkü sizin düşüncelerinizden haberdardırlar, ama bunu siz bilmiyorsunuzdur.

Kendi çıkarlarını gözetmek adına bir frankeştayn yaratmak hiç de mantıklı değildir. Türkiye’de hemen herkesin dinlendiğinin gündemde olduğu dönemlerde bir çok bilir yetkili çıkmış ve “saklayacak bir şeyiniz yoksa neden dinlenmekten korkuyorsunuz” demişti. O herkesi dinleyen ve dosya tutan odakların başbakanı veya başka birini ayırt edeceğini mi sanıyorsunuz. Yarın öbürgün bu yasadışı işlemlerden dolayı yargı karşısına çıkmaktan onları ne kurtarabilir acaba dersiniz. Yaşayan görecektir. Bir zaman Sayın Baykal için ortaya atılan kasetlerin benzerleri bu günkü iktidar mensupları için de atılacaktır. Üstelik sonuçta iktidar olması hemen hemen imkansız olan bir muhalefet lideri hakkında yapılan kasetten çok daha kuvvetli kasetler olacaktır.

Başbakanın bu böcek olayından dolayı yakınması bizce hiç gerekmez. Frankeştayn yaratanlar, bir gün ona yem olacaklarını bilmek zorundadırlar.

İzmir 2012-12-23

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..