Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Başımıza Bir Şey Geldiği Zaman Önce Yakınımızı Arıyorlar, Niye ki? Yakınım Devlet

Başımıza Bir Şey Geldiği Zaman Önce Yakınımızı Arıyorlar, Niye ki? Yakınım Devlet
 

Amaç kimliğini tespit falansa tamam da gelin bakın der gibi sanki. Sen devletsin ve ben senin vatandaşınım, daha neyi, kimi arıyorsun. E baban gelsin, devlet babamız değil mi?

Başımıza bir şey geldiğinde yanımızda bir yakınımızın olmasından ziyade devletin ilgililerinin olması daha iyi değil mi; yakınım da olsa devleti arayacak. Hastaysam hastaneye götürürsün, ölmüşsem mezara.

Daha niye yakınımı arıyorsun anlamıyorum ki; yakınım gelince ne yapacak beni tedavi mi edecek? O da sana gelecek.

Bilgi amaçlıysa üzerinde kimliği vardır zaten, sana TC’si lazım.

Ha aileyi bilgilendirmek için yakınları aranır elbette. Çocuğunuz yaralı gelin bakın denmez; yaralıysa tedavi eder ailesine de bilgi verirsin.

“Böyle bir şey oldu, gelin durumuna bakın, haberiniz olsun” anlamındaki bilgilendirme dışında yakınlarımızın aranması doğru değil. Sen devletsin zaten gerekeni yaparsın; yaralı birini annesi babası gelsin diye bekletecek halin yok.

Özellikle eskiden bu çok oluyordu. Devletin polisi ya, “Oğlunuz köprüden düşmüş” Aile yakınlar panik içinde koşarlar. Düşmüşse sağlık birimlerine haber ver gelsin alsınlar, yakınları ne yapacak!

Bizler bu devletin vatandaşıyız. Derede buldu, tepede buldu alıp gereğini yapacak; sonra da ailemize yakınlarımıza haber verecek.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..