Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '08

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Basın açıklaması

Basın açıklaması
 

BASIN BÜLTENİ

SİVİL SAVUNMA ARAMA VE KURTARMA BİRLİK MÜDÜRÜ HAKKINDA

Kıymetli Basın Mensupları Basın Toplantımıza hoş geldiniz diyor, Hepinizi saygıyla selamlıyoruz…

Kıymetli arkadaşlar memurlarımızın Hak ve Menfaatlerini korumak, yapılan Haksız ve yersiz uygulamalara sessiz kalmamak, Kamu Çalışanlarının Ekonomik ve Özlük Haklarını güzelleştirmek maksadıyla kurulan sendikamız bu çalışmalarını sürdürürken kurumlarımızın verimi artırmaya, Kurumlarımızı yıpratmamaya, Kurum amirlerimizle ve yetkilerle diyalog halinde olmaya azami özeni göstermektedir.

Ancak; Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünde yaşanan bir takım olumsuzluklar sendikamız olarak bizleri derinden üzmektedir. Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünde her türlü iyi niyet ve girişimlerimize rağmen; kurum amiri tarafından yürütülen keyfi uygulamalar ve olumsuzluklar sendikamız tarafından üzüntüyle izlenmektedir.

Bir Devlet Memurunun Yıllık İznini ne şekilde kullanabileceği 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 103.maddesinde açıkça belirtilmiş olmasına rağmen sayın SOLMAZ’ ın izin talebinde bulunmayan bir personele isteğinin dışında izin belgesi düzenlemesi ve ben seni izne ayırdım diyerek personeli mağdur etmesine bir anlam verememekteyiz. Kendi isteğinin dışında izin belgesi düzenlenen kişi düzenlenen iznini kullanmak istemediğini 14.07.2008 tarihli dilekçesin de belirtip, ertesi günü iş yerine giderek personel imza sürgüsünü imzalamış işine devam etmek istemiştir. Ancak; kurum amiri tarafından “sen bugün neden işe geldin sen izinlisin” diyerek kişinin sürgüde imzaladığı yeri çizmiş ve kişiden ertesi günü işe gelmemesini istemiştir.

Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Sayın Ufuk SOLMAZ Diyarbakır’da görevli iken hakkında daha önce de yine kurumda çalışan personeller tarafından kendilerine haksız muamelede bulunulmasından dolayı kişinin hakkında tutanaklar tutmuşlar, olaylar mahkemeye intikal etmiş ve yargılama süreci de halen devam etmektedir. Sayın SOLMAZ’ ın keyfi hareketlerine burada da devam etmesi keyfiliğin kendisinde fikir haline geldiğini düşündürtmektedir. Keyfiyetten uzak bir şekilde çalışanlara davranılması gerekmektedir. Hiç kimse kendisini kanunların üzerinde ulaşılmaz yerine koymamalıdır.

Sonuç olarak yaptıkları görev itibariyle ölümle ya da sakat kalma ile burun buruna olan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünde görev yapan arkadaşlarımızın moral ve motivasyonun üst düzeyde olması gerekirken bir de böyle mağduriyete uğramaları ne ile izah edilebilir? Sendika olarak hukuka aykırı olan bu tür tutum ve davranışları kabul etmemiz mümkün olmadığı gibi, olumsuz tutumların da sonuna kadar takipçisi olacağız.

Hiçbir kimse şunu unutmasın ki;

Kurumlar kimsenin istediği gibi yönetilen yerler değil, Kanun ve Yönetmeliklere göre yönetilen yerlerdir. Bu kurumlar Tüm Türk Milletinin kurumlarıdır. Tüm Kurumlarımız da şeffaf olunması, Kurum Çalışanlarına ve Vatandaşlara, Demokratik ve Şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine göre davranılması gerekir diye düşünüyoruz.

Bu sebeple Sivil Savunma Arama Ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünde memurlarımıza yönelik bu yanlış ve olumsuz uygulamaların sona erdirilmesi amacıyla yetkili makamlardan gerekli inceleme ve araştırmanın başlatılmasını talep ediyoruz.

Fevzi GÜL

Samsun Büro Memur Sen Şube Başkanı

 
Toplam blog
: 52
: 610
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Fevzi GÜL Kimdir? 1973 Samsun- Bafra doğumlu olup, ilk ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı ve  A..