Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Basın temsilcilerinden Vali Aksoy'a ziyaret...

Basın temsilcilerinden Vali Aksoy'a ziyaret...
 

BASIN TEMSİLCİLERİNDEN VALİ AKSOY’A ZİYARET...


Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Uygulama Şube Müdürü Ali Tokgöz, İran Haber Ajansı, Azerbeycan Devlet Televizyonu (AZTV) ve Çin XİNHUA Haber Ajansı Ankara temsilcileriyle birlikte Vali Aksoy’u ziyaret etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan eşliğinde gerçekleşen ziyarette konuşan, BYEGM Uygulama Şubesi Müdürü Tokgöz, Mersin’de bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini görmek amacıyla bir program dahilinde hareket edeceğiz. Kurumum ve gazeteciler adına, ülkemizin tanıtımında küçücük bir payımız olursa mutlu oluruz.”dedi.

Vali Aksoy da, konukları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İlimizde kaldıkları süre içinde Mersin’i farklı özellikleriyle yakından tanıma fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Konuklara Mersin hakkında bilgi veren Aksoy, kentimizi tanıtma ve turizm potansiyelini öne çıkarma yönünde ciddi çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Turizm yatırımları kapsamında, Tarsus-Kazanlı arasında 5 büyük tesis yapılacağını ifade eden Aksoy, buranın, toplam 10 bin yatak, 2 golf sahası, sağlık merkezleri ve diğer sosyal üniteleriyle beraber önemli bir turizm bölgesi olacağını söyledi.

Kış sporları ile ilgili olarak çalışmaları devam eden Karboğazı Turizm Merkezi’nin ise, halihazır haritalarının bitmek üzere olduğunu söyleyen Aksoy, imar çalışmalarından sonra buranın da tahsislerinin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Ören yerlerinin ve kültürel varlıklarımızın oldukça fazla olmasının bölgemiz için büyük bir ayrıcalık olduğunu dile getiren Aksoy, “Bunların tanıtımını yaparak kültür turizmi bakımından bölgemizi hareketlendirmeyi planlıyoruz.”dedi.

Aksoy, Mersin Limanı’nın Doğu Akdeniz’in en önemli limanlarından biri olduğunu ve özelleştirilmesinin ardından yeni yatırımlarla daha önemli bir konuma geldiğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi’nin 1. kısmının tamamen dolduğunu, 2. kısımla ilgili çalışmaların devam ettiğini de hatırlatan Aksoy, yaklaşık 30 firmanın faaliyette bulunduğu Teknokent’in de ilimiz için önemine değindi.

Mersin’de ‘Bölgesel İnovasyon Projesi’ uyguladıklarını, bunun sonucunda 3 sektörün öne çıktığını kaydeden Aksoy, “Bunlar Turizm, lojistik, tarım ve tarıma dayalı sanayi. Jojistik master planının ihalesi yapıldı, sonuçlanmak üzere. Turizm ve tarım master planının ihalesini de İl Özel İdaresi olarak yapacağız. Onlar da çıktıktan sonra önümüzdeki dönemde Mersin’de sektörler bazında neler yapmamız gerektiğini daha net olarak görmüş olacağız.”dedi.

Tarım konusuna da değinen Aksoy, narenciye başta olmak üzere Türkiye’de ilk turfanda kayısının Silifke ve Mut’ta yetiştiğini, önemli kısmının ihraç edildiğini, bu kapsamda geçtiğimiz yıl Mut ilçemizde ihraç edilen kayısının 15 milyon doları geçtiğini söyledi.

Mersin’in, demiryolu, karayolu, denizyolu bağlantısına sahip olmasının kenti, yatırımcılar açısından cazibe merkezi haline getirdiğini söyleyen Aksoy, Tarsus-Adana arasında tüm bölgeye hitap edebilecek uluslararası bir havaalanı yapımıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini vurguladı.

Aksoy, Anamur ve Gazipaşa’ya kadar olan bölünmüş yolun tamamlanmasının hedeflendiğini de söyleyerek, “Gazipaşa havaalanının faaliyete geçmesi durumunda Anamur ve Bozyazı bölgemizde Gazipaşa havalimanını kullanmak suretiyle turizmde önemli bir hareketlilik sağlanacağını bekliyoruz.” diye konuştu.


 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..