Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '08

 
Kategori
Spor
 

Başka bir hikaye vardı 2008 Pekin olimpiyatlarında.

Başka bir hikaye vardı 2008 Pekin olimpiyatlarında.
 

Olimpiyatlardaki dökülmelerimiz, futboldan başka bir alan ile ciddi ilgilenmeyişimiz. Spora genel bir ilgisizliğimiz falan filan. Bunlar bizim ve spor arasında olanlar, daha doğrusu olmayanlar.

Fakat çok başka bir hikaye var 2008 Pekin olimpiyatlarında. Alman halterci “Matthias Steiner” 25 yaşında ve altın madalya sahibi oldu...258 kg kaldırarak.
Madalya töreninde ise elinde altın madalyası, bir buket çiçeği ve onun resmi vardı.
“O kimdi?” derseniz.
O, geçen yıl bir trafik kazasında kaybettiği karısı Susann. Olimpiyatlarda altın kazanmayı Susann'la hep hayal etmişler ve hastanedelerken bunu başaracağına dair karısına söz vermiş.

Yarışmada ilk iki kaldırışında başarısız olunca artık üçüncüyü kaldırmadan önce 10 kg daha ekletmiş, normalde 2, 4, 6 kg şeklinde ekletirmiş ağırlıkları halterciler. Ama Matthias büyük bir risk almış. Bu son denemesine herkesin “yok artık daha neler" diyerek ama bir o kadar da “acabalarla” baktıkları bir anda 258 kiloyu kaldırmış.
Bununla ilgili bir link koyacağım ilginizi çektiyse bu olay, bir de Matthias’ın o samimi sevincini ama ondan da başka hiç kimsenin bilemeyeği o duygulu anı seyredin.

Madalya töreninde ise elinde karısının fotoğrafı ve altın madalyası var ve tam da o an , gözyaşlarını silerken kalbinde de hüzünlü mutluluğu.


linkler:
http://video.google.com/videoplay?docid=-8798723866641798&ei=-tizSImzDISUqQKEjYnlDA&q=Matthias+Steiner&vt=lf

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..