Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '07

 
Kategori
Sinema
 

Başkalarının hayatı filmi

2007 En iyi yabancı film Oscarını alan Das Leben der Anderen, 2006 yılı yapımı bir Alman filmi. Yönetmen F.H.von Donnerssmark. Baş rollerde ise Ulrich Mühe, Martina Gedeck ve Sebastian Koch var. Bu film başka festivallerde de ödul almış. Özellikle de Avrupa ve Almanya'da en iyi film ve en iyi erkek oyuncu ödülleriyle beğeni toplamış. D. Almanya gizli polis örgütü Stasi için çalışan yüzbaşı G.Wiesler rolünde harikalar yaratan U.Mühe'yi , Haneke'nin Funny Games'inden ve C.Gavras'ın Amen filmlerinden de hatırlayabilirsiniz.

Berlin duvarının yıkılışından 5 yıl önce Doğu Almanya'da son derece sert bir yönetim sözkonusudur, bundan özellikle sanatçılar zarar görmektedir. İşine son derece bağlı Stasi polisi Wiesler, oyun yazarı Georg Dreyman ve tiyatro sanatçısı sevgilisi Sieland'ın evlerini dinlemek ve onların aleyhine kanıt toplamakla görevlendirilir. Ama bu görev esnasında birtakım kişisel değişiklikler yaşar ve bazı gerçekleri örtbas etmeye başlar.

O dönemde Batı Almanya'da Der Spiegel dergisinde D.Almanya'daki intiharlar üzerine bir yazı çıkar ve bunu hangi D.Almanın yazdığı araştırılmaya başlar. Yakın tarihseverlerin beğeniyle izlediği bir film olan Başkalarının Hayatı, özellikle başrol oyuncusu U.Mühe sayesinde çok etkileyici bir film olmuş. Ama konusu da kesinlikle bir o kadar güzel ve ilgi çekici.

İyi seyirler...

 
Toplam blog
: 68
: 4043
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

İ.Ü.Alman filolojisi mezunuyum. İlle de sanatsal faaliyet diyorum...